Pääkallonpaikka CD (Loppuerä) (HB)

Upeaa melodista heviä sanomasta tinkimättä.

19,90 8,95

tuotetunnus (SKU) KK-12719 (Tuote)Osastot: , ,

Upeaa melodista heviä sanomasta tinkimättä.

Levyllä mukana latauskoodi ja osoite, josta voi ladata DigiRaamattu Lite HB -Editionin, joka sisältää 1933/38 -raamatunkäännöksen ja hakuominaisuudet. Toimii Windows-käyttöjärjestelmässä.  

Arvostelut:

Fleimin arvostelu

Nuotan arvostelu

Imperiumin arvostelu

Desibeli.netin arvostelu

Biisien syntyhistoriaa by Antti Niskala:

1. Supermies

Teimme kitaristimme Bobin kanssa eräänä yönä kasan nopeita riffejä. Tempo kohosi 210:een, eli HBn nopein biisi oli syntynyt! Kertosäkeen löysin vanhoista kätköistä vuosien takaa. Huomasimme jo aikaisin demovaiheessa, että tämä olisi hyvä avausraita levylle. Pelastusvarmuus on aina ollut minulle hankala aihe. Toisinaan se on, toisinaan ei. Laulu kertoo tilanteesta, jossa pelastusvarmuuden puuttuminen valvottaa yöllä.

”Yö taas, pääni painaa. Rukouskin alkaa Parannuksen aika 4:14. Taas on pelko sama: pelastuksen tila. Ei ollenkaan varmaa, et voisin näin kelvata”

2. Hanki elämä III

Trilogian päätösosa. Aiheena kaste. HBhan on siitä erikoinen bändi, että meillä on kaksi luterilaista, kaksi helluntailaista, yksi vapaakirkollinen, ja yksi ei kuulu mihinkään. Meillä ei ole ikinä ollut riitaa kasteesta. Omat vääntöni olen tietenkin käynyt ja huomannut tilanteen arkuuden ja mahdottomuuden. Toivottavasti tämä laulu auttaa meitä ymmärtämään eri tavalla ajattelevia.

”Lukeneet ja viisaat -uskossansa hyvin palavat- ymmärtävät Herran puheen aivan eri tavalla. Tulkinnoissansa he ovat melko vastakohtia. Voi vain siis armahdustaan pyytää.”

3. La Finlande de mon coeur

Tässä laulussa harmitellaan Suomen hengellistä tilaa ja siinä samassa omaakin. Ja pyydetään: Pelasta Herra Suomi.

”Ohjaa kansas valkeuteen, tulkoon rakkautesi. Kanna Suomi Taivaaseen, kallis Jeesukseni.”

4. Perkeleitä

Tässä huumoripitoisessa laulussa on syvempikin sanoma takana. Erityisen ilahtunut olen ollut sen aikaansaamasta keskustelusta. Jotkut papit ovat halunneet käyttää tätä raamattutunneillaan, jotkut nauraneet vedet silmissä, kun on tullut lapsuudenkoti mieleen. Joku taas on pitänyt laulua todella asiattomana. Laulun vastaanotto vahvistaa siis heti sanomansa.

”Rankempi rokki on perkeleestä, rummut ja haitarit perkeleestä, euroviisut on perkeleestä. Tiedän että Jeesus ymmärrät. Sinustakin sanoivat niin!”

5. Eteenpäin

Moni on kokenut tilanteen, jossa uutena, palavana, ”kaikkitietävänä” uskovaisena joutuu törmäyskurssille seurakunnan kanssa. Tuntuu siltä, että seurakunta on kuollut ja että ketään ei edes kiinnosta voittaa sieluja. Epätoivoisesti järjestetään herätystilaisuuksia, johon ketään ei osallistu. Olen pari kertaa jopa sanonut seurakunnan työntekijöille suorat sanat ja katunut kovasti jälkeenpäin.

”Vanhimmistossa istuu vain kasa pellejä puvuissaan, eikä mitään aikaan ne saa”

6. Tuomioni

Olen paljon miettinyt viimeistä tuomiota ja aihe on aina ollut erittäin kipeä. Laulun teksti on ”aivan hirvee” kuten manazerimme asian ilmaisi. Tätä laulua kirjoittaessani itkin kolmesti. Tuomiohetki tuli niin eläväksi siinä tilanteessa.

”Lampaat oikealle, vuohet vasemmalle. Yksi toisen jälkeen paikkansa saa. Vielä äidit, lapset hetken viimeisensä saa, ennen kuin kuulen tuomioni.”

7. Herralle kiitos II

Jatko-osa jälleen. Levyn oma suosikkini. Ideaa oli todella vaikea myydä muille ja kitaristimme olisi jättänyt sen levyltä kokonaan pois. Onneksi olen kovapäinen. Laulu kertoo pääsiäisen tapahtumista Marian näkökulmasta. Laulussa on jokseenkin monta kertaa sana aamen.

”Jeesus on noussut, aamen, halleluja! Hänessä on kaikki valta ja voima! Syntiset  kurjat saivat armahduksen. Herralle kiitos ja kiitos Jeesus!”

8. Valtaa

Tähän ylistyslauluun yritin löytää itselleni sopivaa lähestymistapaa. Olen sellainen perus ylistyspuupökkelö, jolle on kovin hankalaa käsienkohotus, mukana tanssiminen tai edes puolen tunnin keskittyminen Jumalaan. Joskus oman elämänkin antaminen Jeesukselle on tuntunut lähinnä itsensä huijaamiselta. Olenkin kokenut omakseni tällaisen ’pala kerralla eteenpäin’ tyylin. 🙂

”Valtaa, kunnes täyteen tullaan. Tahdon antaa elämääni!”

9. Herra puolellamme

Joskus oikein pettyy omaan hengelliseen tilaansa. Välinpitämättömyys muita ihmisiä kohtaan tuntuu melkein järkyttävältä. Jeesuksesta kertominen tuntuu käsittämättömän vaikealta. On niin mukava elellä ilman huolen häivää, kun perusasiat ovat hyvin. Voisiko Jumala olla yksi minun perusasioistani?

”On vielä ystäviä, jotka haluaisin mukaan. Voisitko kertoa myös heille totuuden? Itse en pysty siihen!”

10. Pääkallonpaikka

Kuvaus ristiltä Raamattua mukaillen. Tämä outrontapainen päättää levyn.

”Hänenkö tää maa piti vapahtaa? Edes itseään ei voi auttaa. Ristiltä nyt nouse, Jumala, niin me uskomme sinuun!”

Kappalelista

1. Supermies
2. Hanki elämä III
3. La Finlande de mon coeur
4. Perkeleitä
5. Eteenpäin
6. Tuomioni
7. Herralle kiitos II
8. Valtaa
9. Herra puolellamme
10. Pääkallonpaikka

Tekijä
HB
ISBN
6430029960094
ALV-prosentti
24,00 %
Julkaisuvuosi
2010
Formaatti
cd