Nuori Kristitty (Matthew Henry)

14,00 5,00

tuotetunnus (SKU) KK-6474 (Tuote)Osastot: , ,

Nuori kristitty

Käyttäen Paavalin kirjettä Tiitukselle Matthew Henry osoittaa, kuinka voimme parhaiten elää kristittyinä. Henry tekee selväksi, että kristityn tapa elää on ainoa oikea tapa. ’Elämä, joka käytetään Jumalan palvelemiseen ja yhteydessä hänen kanssaan, on epäilemättä ihanin elämä, joka tässä maailmassa voidaan elää.’

Matthew Henry syntyi 1662 Walesissa. Jo 3-vuotiaana tiedetään hänen pystyneen lukemaan raamattua, 11-vuotis päivänään hän tuli kääntymykseen. Yksi hänen isänsä saarnoista ”sulatti” hänet, kuten hän sanoi, ja sai hänet etsimään Kristusta. Matthew Henry vihittiin papiksi 1687. Hänen johtamansa seurakunnan kasvu herätti huomiota tuona aikana. Matthew Henry kirjoitti monia kirjoja, kuuluisin niistä, The Exposition of the Old and New Testaments. Hänen teoksensa vaikuttivat voimakkaasti mm. George Whitefieldiin ja Charles Wesleyyn.

”Jumala armo voi pelastaa sieluja ilman saarnoja, mutta meidän saarnamme eivät voi pelastaa heitä ilman Jumalan armoa, ja tuota armoa on etsittävä rukouksen kautta” (perustuu Hes. 37:1-14:ään).

”On helpompi rakentaa temppeleitä kuin olla Jumalan temppeli” (perustuu 2. Aik. 24:1-14:ään).

”Aistinautinnot ovat sameaa vettä; hengelliset ilot ovat kalliosta virtaavaa vettä, joka on niin puhdasta, niin kirkasta, niin virkistävää todellisia nautinnon virtoja”(perustuu 2. Moos. 17:1-7:ään).

”Pyhyyden kauneus on sellaista, johon hauta, joka kuluttaa kaiken muun kauneuden, ei voi koskea tai turmella” (perustuu Ps. 49:6-14:ään).

”Olen aina parhaimmillani yksin. Ei ole työhuoneeni vertaista paikkaa: ei hyvien kirjojen erityisesti Jumalan kirjan vertaista seuraa.”

Tekijä
Matthew Henry
ISBN
9525114643
ALV-prosentti
10,00 %
Sidonta
nidottu, pehmeäkantinen