Näkyvä Piilo (Tarja Hiltunen, Virpi Kujala, Kati-Pupita Mattila)

Näkyvä piilo lisää ymmärtämystä naisten päihdeongelmaa kohtaan.

17,00

Loppuunmyyty

tuotetunnus (SKU) KK-4584 Osasto:

Naisten päihdeongelma koskettaa koko perhettä, mutta naisilla ei ole niin paljon auttajia kuin miehillä – usein naisten päihdeongelmasta nimittäin vaietaan. Naiset itsekin pyrkivät salaamaan asian, koska kokevat syyllisyyttäja häpeää. He eristäytyvät miehiä helpommin, ja kynnys hakeutua hoitoon on korkea. Kun ongelmasta keskustellaan julkisesti, häpeä vähenee ja päihdeongelmainen sekä hänen auttajansa uskaltavat ottaa asian helpommin puheeksi. Silloin myös auttaminen helpottuu.

Näkyvä piilo lisää ymmärtämystä naisten päihdeongelmaa kohtaan. Kirja välittää näkemyksiä ja antaa tietoa ongelman erityispiirteistä sekä kuvaa kuntoutuksen haasteita. Kirjasta hyötyvät erityisesti sosiaalitoimen, seurakuntien ja järjestöjen työntekijät, jotka kohtaavat päihdeongelmaisia naisia. Se soveltuu myös maallikoille, jotka ovat tekemisissä päihdeongelman tai -ongelmaisen kanssa.

Tarja Hiltunen on psykiatrian sairaanhoitaja, Kati-Pupita Mattila teologian tohtori sekä lääketieteen kandidaatti ja Virpi Kujala kasvatustieteiden maisteri. Kaikilla on kokemusta päihdetyöstä naisten parissa.

Tekijä
Tarja Hiltunen, Virpi Kujala, Kati-Pupita Mattila
ISBN
9525096556
ALV-prosentti
10,00 %
Julkaisuvuosi
2005
Sivumäärä
175
Sidonta
sidottu