Murrettu leipä – Jumala ilmaisee itsensä eukaristiassa (Wilfrid Stinissen)

Ehtoollinen.
Jumalan oma rakkaus annetaan meille todelliseksi ruoaksi – ei mietiskelyn kohteeksi, eikä vain seurattavaksi esimerkiksi. Jos syö ja juo tätä rakkautta, tulee itse ruoaksi ja juomaksi.

25,00 12,00

tuotetunnus (SKU) KK-63856 Osasto:

Miljoonat kristityt eri puolilla maailmaa kokoontuvat erityisesti pyhäpäivinä nauttimaan ehtoollista, kirkon pyhää ateriaa. Ehtoollisen yksi nimi on Eukaristia, joka merkitsee kiitosta ja kiitollisuutta.

Kirjailija, karmeliittaisä Wilfrid Stinissen (1927-2013) pitää tätä nimeä parhaimpana, koska se kuvaa osuvasti aterian luonnetta.

Nyt suomennetussa kirjassaan Murrettu leipä Stinissen kuvaa eukaristian sisältöä: Jumalan oma rakkaus annetaan meille todelliseksi ruoaksi – ei mietiskelyn kohteeksi, eikä vain seurattavaksi esimerkiksi. Jos syö ja juo tätä rakkautta, tulee itse ruoaksi ja juomaksi.

Rakkauden olemukseen kuuluu itsensä antaminen. Leivän murtaminen kirkon pyhässä ateriassa kutsuu meitä toteuttamaan Kristuksen käskyä Jumalan ja lähimmäisen rakastamisesta.

Kirjan on suomentanut oululainen tietokirjailija, teologian lisensiaatti Veijo Koivula.

Esipuheessaan lukijalle Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkonen kirjoittaa:

’Stinissenin kirja tuo raikkaan lisän ehtoollisen eli eukaristian salaisuudesta käytävään mietiskelyyn, varsinkin kun sen suomennos ilmestyy hetkellä, jolloin kansainvälisen pandemian takia miljoonat kristityt ovat viettäneet pääsiäistä ilman eukaristiaa ja ikävöineet aikaa, jolloin he taas pääsevät polvistumaan Herran aterialle.’

Alkuperäinen teos: Bröd som bryts (1989).

Tekijä
Wilfrid Stinissen
ISBN
9789527375181
ALV-prosentti
10,00 %
Julkaisuvuosi
2020
Sivumäärä
144
Formaatti
sidottu