Muistakaa menneitä päiviä (Pentti Lempiäinen)

Kirjaa voi mainiosti käyttää hakuteoksena, koska se sisältää henkilö- ja tapahtumahakemistot. Lisäksi siinä on vielä kattava luettelo päivämuistojulkaisuista.

27,00 15,00

tuotetunnus (SKU) KK-6935 (Tuote)Osastot: , ,

Nimipäivä-, nimi- ja juhlapäiväkirjoja ahkerasti kirjoittanut teologian professori on julkaissut mainion päivämuistokirjan. Se listaa tiettyyn päivään liittyvää aineistoa ja tapahtumia historian alkuajoista nykyaikaan asti ilmeisesti täysin kirjoittajan omien assosiaatioiden ja mieltymysten mukaisesti.

Tämän päivän kohdalla (10.5.) kerrotaan mm. suomalaisen teatteritaiteen alusta (Kaarlo Bergbomin ohjaama Aleksis Kiven Lea 10.5.1869)ja sen historiasta otsikolla Elämän näyttämöllä. Kristillinen usko toki on esillä useimmilla sivuilla, mutta mukaan mahtuu paljon muutakin – jopa päivänpolitiikkaa. Kirjoittajan laaja länsimainen yleissivistys ja perehtyneisyys aiheeseen tekevät lukemisesta nautinnollista, vaikka ei hänen uskontoaan jakaisikaan.

Kirjaa voi mainiosti käyttää hakuteoksena, koska se sisältää henkilö- ja tapahtumahakemistot. Lisäksi siinä on vielä kattava luettelo päivämuistojulkaisuista. Kaunis taitto ja osuva kuvitus tukevat kirjan sisältöä. Tätä voisi suositella kouluille vaikka päivänavauskirjaksi.

Tekijä
Pentti Lempiäinen
Kustantaja / Jakelija
WSOY
ISBN
9510305367
ALV-prosentti
10,00 %
Julkaisuvuosi
2006
Kirjastoluokka
24.12
Sivumäärä
500
Sidonta
Sid