Milloin maailma loppuu (Miikka Ruokanen)

Vuosituhannen vaihteen tärkeä tietokirja ajasta ja ajan loppumisesta.

15,95

Loppuunmyyty

tuotetunnus (SKU) KK-336 Osasto:

Jokaisella sukupolvella on omat maailmanlopun kauppiaansa. Euroopan historia tuntee monenlaisia maailmanlopun liikkeitä kristillisen kirkon alkuajoista nykypäivään asti. Vuosituhannen vaihtuminen on entisestään vilkastuttanut näitä tuomiopäivän markkinoita.

Nykyinen luonnontiede on sitä mieltä, että maailmankaikkeudella on alku ja loppu. Kaikki alkoi ”alkuräjähdyksestä”, mutta tiede ei vielä ole kyennyt selvittämään, mistä tämä räjähdys lähti liikkeelle – ja miksi. Ja jos kaikki päättyy ”loppurysähdykseen”, onko sen jälkeen enää mitään? Onko maailmankaikkeuden olemassaololla ylipäätään jokin tarkoitus?

Kristilliseen opetukseen on aina kuulunut ajatus maailmanlopusta. Aina ei kuitenkaan ole maltettu tyytyä Raamatun varoitukseen: ”Mutta sitä päivää ja hetkeä ei tiedä kukaan.” Professori Miikka Ruokanen esittelee maailmanlopun saarnaajia ensimmäisistä kristityistä meidän päivämme tuomionjulistajiin. Näiden vastapainoksi kirjoittaja esittelee asiantuntevasti sekä perinteisen kristillisen opetuksen että uuden luonnontieteellisen tutkimuksen tuottamat käsitykset ajasta, ajan loppumisesta ja maailmankaikkeuden kohtalosta.

Tekijä: Teologian tohtori Miikka Ruokanen on Helsingin yliopiston teologisen tiedekunnan dogmatiikan professori. Hänet tunnetaan lisäksi monista TV-esiintymisistään ja toiminnastaan Tuomasmessu-liikkeessä.

Kohderyhmät: Uskonnosta, luonnontieteestäjafilosofiasta kiinnostuneille.

Tekijä
Miikka Ruokanen
ISBN
9516255965
ALV-prosentti
10,00 %
Julkaisuvuosi
1999
Kirjastoluokka
23
Koko
110 x 180 mm
Sivumäärä
136