Messias Uudessa Testamentissa – Kristinuskon juuret II (Risto Santala)

24,00

Loppuunmyyty

tuotetunnus (SKU) KK-4604 (Tuote)Osastot: ,

Risto Santalan Juuri-kirjat muistuttavat apostoli Paavalin mukaisesti: ”Et sinä kannata juurta vaan juuri kannattaa sinua”. Israelin uskonperimän tunteminen antaa syvemmän ymmärryksen omista raamatullisista juuristamme. Santalan Messiaskirjat ovat valaisseet eri kielille käännettyinä uskomme perusteita israelilaisille, venäläisille, unkarilaisille, kiinalaisille, espanjaa puhuville ja nyt jo myös arabeille. Myös internetin englanninkieliset lukijat käyttävät niitä runsaasti.

Israelilainen aikakauslehti Be-shuuv totesi aikanaan Santalan kirjoista, että ”tämä on ensimmäinen kerta sukupolvemme aikana, kun Israelin hepreaa puhuvilla juutalaiskristityillä on käsissään heidän omalla kielellään kirjoitettu oppikirja Messiaasta”. Juuret II -kirja on tauon jälkeen saatavana jälleen suomen kielellä.

Tässä Uuden testamentin Messias-odotusta kuvaavassa kirjassa esitellään ensimmäiset historian maininnat Jeesuksesta sekä evankeliumien syntyhistoria Jerusalemin koulukunnan valossa. Lukijan eteen tuodaan hämmentäviä huomioita UT:n perin varhaisesta ajoituksesta, esseitä Jeesuksen elämästä, hänen toiminnastaan terapeuttina, hänen sielunhoidollinen sanomansa, opetuksensa viimeisistä ajoista sekä hänen oikeudenkäyntinsä ja tuomionsa juutalaisen tutkimuksen valossa. Hyödyllinen on myös kartasto Jeesuksen toiminnasta vuoden 26 syksystä hänen ristiinnaulitsemiseensa v. 30. Lähteinä käytetään vanhimpia vähiten sensuroituja juutalaisia kirjoituksia.

Tekijä
Risto Santala
ISBN
9518883866
ALV-prosentti
10,00 %
Julkaisuvuosi
2005
Sivumäärä
248
Sidonta
sidottu