Memento mei CD (Vox Silentii)

Memento mei – Muista minua kulkee kulkee matkan syvyydestä kohti pääsiäistä: valoa, voittoa ja vapautusta.

19,90

Loppuunmyyty

tuotetunnus (SKU) KK-13863 Osasto:

Uusi pääsisäilevy on Johanna Korhosen ja Hilkka-Liisa Vuoren muodostaman Vox Silentii-lauluyhtyeen kymmenes levy. Memento mei – Muista minua kulkee kulkee matkan syvyydestä kohti pääsiäistä: valoa, voittoa ja vapautusta. Levyn laulut on äänitetty muinaisessa Armonlaaksossa, Naantalin keskiaikaisessa birgittalaiskirkossa, jonka kivinen sointi on sama kuin vuosisatoja sitten.

Lauluista suurin osa on Vox Silentiille rakkaasta birgittalaissisarten keskiaikaisesta liturgiasta, Cantus sororumista. Toinen tärkeä lähde on Antifonarium Tammelense, joka on todennäköisesti ollut Naantalin luostarin birgittalaisveljien käyttämä laulukirja. Käsikirjoituksista peräisin olevien laulujen transkriptioista on vastannut Vox Silentiin laulaja, musiikin maisteri Hilkka-Liisa Vuori. Alun hiljaisista ja traagisistakin tunnelmista siirrytään valoon ja voimaan, jonka Kristuksen ylösnousemus synnytti. Laulu on yksi- tai kaksiäänistä vokaalimusiikkia, johon yläsävelsarjojen sointi kirkkotilassa tuo oman lisävärinsä.

Lauluyhtye Vox Silentii on syventynyt keskiaikaisiin latinankielisiin liturgisiin lauluihin. Duo rukoilee ja konsertoi erityisesti keskiaikaisissa kirkoissa. Yhtye pyrkii laulamaan luonnollisten viritysten mukaisesti, jolloin kiviset kirkon seinät alkavat soida vahvistaen äänen harmonista maisemaa. Vuori työskentelee myös musiikkipedagogina ja Korhonen toimittajana.

Kappalelista

1. Memento mei
2. Lumen verum
3. Agnus Dei
4. Deus, Deus meus
5. In manus tuas Domine
6. Jesu benigne redemptor
7. In pace Patris eterni
8. Alleluia
10. Angelus autem Domini
11. Alleluia. Pascha nostrum
12. Surrexit Christus, alleluia!
13. Regina celi
14. Alleluia, Spiritus Domini
15. Benedicamus in laudem Patris
16. Alleluia. Surrexit pastor bonus
17. Dulcis Jesu memoria

Tekijä
Vox Silentii
EAN
822359020603
ALV-prosentti
24,00 %
Julkaisuvuosi
2011
Formaatti
cd