Melkein kaikki itää – puutarhaa pihan täydeltä (Mari Mörö)

Hyväntuuliset tekstit avaavat puutarhan riemuja kanssaharrastajille, vasta mielessään puutarhuroiville ja niille, jotka eivät vielä erota englantilaista puutarhaa syksyn lehtien kirjomasta ryteiköstä.

29,50

Loppuunmyyty

tuotetunnus (SKU) KK-6123 Osasto:

Ensimmäisiä oireita ovat ”ihan vain silmäiltäväksi” tilatut katalogit ja kukka-aiheisten postikorttien innokas keräily. Viimeistään silloin, kun ulkomailta matkaan tarttuu sikäläisiä taimierikoisuuksia, diagnoosi on selvä: puutarhuri. Katkaistujen kumiteräsaappaiden käytännöllisyys on silloin kirkastunut takapihallaan askaroivalle kaupunkilaisellekin.

Mitä siitä seuraa, kun kirjailija hurahtaa tosissaan puutarhanhoitoon? Mari Mörön hyväntuuliset tekstit avaavat puutarhan riemuja sekä kanssaharrastajille, vasta mielessään puutarhuroiville että niille tietämättömille, jotka eivät vielä erota englantilaista puutarhaa syksyn lehtien kirjomasta ryteiköstä. Selväksi käy, että eleganttia suoritusta edeltää tässäkin lajissa harras valmentautuminen: ähinä, puhina, välineiden virittäminen, ruvelle kuluneet polvet ja välilevyn luiskahdukset, huolestunut taivaalle vilkuilu ja tositekijöiden korkean paikan leirit. Aito puutarhuri ei kuitenkaan koskaan kysy uhraustensa hintaa, sillä horisontissa siintää Ihme.

Mari Mörö, s. 1963, on vapaa kirjailija, joka asuu Mikkelissä. Hänen monipuolinen tuotantonsa sisältää mm. romaaneja, kertomuksia, kuunnelmia sekä lasten- ja nuortenkirjoja. Hänet on palkittu Runeberg-palkinnolla teoksestaan Kiltin yön lahjat. Mörö on innokas puutarhuri ja mm. Royal Horticultural Societyn jäsen. Hän kirjoittaa kolumneja Kotipuutarhalehteen.

Tekijä
Mari Mörö
ISBN
9516073263
ALV-prosentti
10,00 %
Julkaisuvuosi
2006
Kirjastoluokka
84.2
Sivumäärä
183
Sidonta
sidottu, kovakantinen