Markku Koivisto – Harhaoppinen pappi? (Timo Aro-Heinilä (toim.))

20,00 9,00

tuotetunnus (SKU) KK-6478 (Tuote)Osastot: ,

KIRJAN TAKAKANSI:

Markku Koivisto Suomen kirkon pappina on kokenut tavoitteekseen, että kirkko palaisi raamattu-uskollisuuteen ja kuuliaisuuteen Kristukselle.

Nyt nämä tavoitteet on leimattu tunnustuksenvastaiseksi, käytännössä harhaopiksi. Tämä kirja raportoi muun muassa Tampereen tuomiokapitulin istunnon tapahtumista kokoushuone Roomassa.

Tämä kirja paljastaa myös, millainen ”harha” leimojen takaa löytyy – radikaali riippuvuus Jumalan sanasta ja Pyhän Hengen johdatuksesta!

Arvioi itse, kestävätkö tuomiokapitulin perustelut sen omankaan tunnustuksen valossa. Tuomiokapitulin käsitys Raamatusta tuskin läpäisisi uskonpuhdistaja Martti Lutherin seulaa. Kiusallista tuomiokapitulille on – minkä sille voi – että Martti Luther oli raamattu- fundamentalisti!

Tuomiokapitulin Koivistolle esittämät kysymykset ovat kuin ovelasti viritetty ansa; vastasitpa niin tai näin, ansa laukeaa. Mikä on Nokian totuus? Teologiprofessorit ja juristit ovat jo julkisuudessa ehtineet varoitella kirkkoa mielivallasta päätöksenteossa:

”Olemme keskustelleet asiasta ja suoraan sanottuna olleet äimän käkenä, miten tämmöistä voi tapahtua meidän kirkossamme, sanoo Åbo Akademin Vanhan testamentin selitysopin professori Antti Laato.” (Aamulehti 8.10.2006)

”Tätä teologista selvittelyä sivusta seuraavan on vaikea välttää kysymästä: Miksi juuri Markku Koivisto? Jos kaikki papit arvioitaisiin yhtä tarkkaan, moniko heistä läpäisisi testin?” (Leif Nummela, Uusi Tie 24/2006)

Tekijä
Timo Aro-Heinilä (toim.)
ISBN
9525674010
ALV-prosentti
10,00 %
Julkaisuvuosi
2006
Sivumäärä
416
Sidonta
Nid