Luvatussa maassa (Junkkaala, Eero)

17,90 10,00

tuotetunnus (SKU) KK-2525 Osasto:

Kaipaus ja unelma luvattuun maahan pääsystä oli toteutunut! Mutta millaista oli elämä maidon ja hunajan maassa? Eero Junkkaala vie lukijan keskelle Tuomarien kirjan tapahtumia, aikaa jolloin Israelin kansa oli asettunut maahansa Egyptistä paluun jälkeen. Tältä ajalta ovat tuttuja voimamiehet Simson ja Gideon sekä naisjohtaja Debora.

Tuomarien kirja kuvaa ihmisten elämää kaikessa heikkoudessaan ja raadollisuudessaan. Siitä huolimatta Jumala toteuttaa aikeitaan heidän kauttaan ja muistuttaa olemassaolostaan. Pahastakin voi koitua jotain hyvää. Pimeässäkin yössä heidän rinnallaan kulkee Jumalan Poika salatussa muodossa.

”Tuomarien kirja on tavattoman kiehtova ja haastava. Sen henkilökuvat ovat liikuttavan inhimillisiä, mutta samalla häkellyttävän rosoisia. Selitysteoksen kirjoittaminen on aikamoinen haaste, sillä Tuomarien kirja sisältää paljon hankalia asioita. Tuskin missään on niin paljon jännittävää ihmissuhdedraamaa, väkivaltaa ja seksiä kuin tässä kirjassa. Raamatun kirjoittajat eivät aina kerro, toimivatko henkilöt oikein vai väärin, ja lukija jää paheksumaan sankareiden toilauksia. Raamatun muun ilmoituksen varassa lukija voi ymmärtää, missä kulkee oikea tie.”

-Eero Junkkaala-

Tekijä
Junkkaala, Eero
ISBN
9789516194069
ALV-prosentti
10,00 %
Julkaisuvuosi
2004
Sivumäärä
170
Sidonta
sidottu, kovakantinen