Luova mieli – Kirjoittamisen vimma ja vastus – Paratiisi-pokkarit (Claes Andersson)

Tämä teos on ensimmäinen laajempi kokonaisesitys luovan kirjoittamisen prosessista. Onko kirjoittamisen taito synnyinlahja vai voiko sen oppia kuin minkä tahansa tekniikkalajin?

10,00

Loppuunmyyty

tuotetunnus (SKU) KK-2598 Osasto:

Luovuudesta Andersson on luennoinut ja kirjoittanut pitkään. Tämä teos on ensimmäinen laajempi kokonaisesitys luovan kirjoittamisen prosessista. Onko kirjoittamisen taito synnyinlahja vai voiko sen oppia kuin minkä tahansa tekniikkalajin? Kirjoittamisvaihe on vain pieni osa luovaa tapahtumaa, jossa syntyy uusi todellisuus, Andersson toteaa. Ennen tuota vaihetta on jo tapahtunut oleellisin: kirjoittaja on antautunut – tai ajautunut – prosessiin, jolla on omat lainalaisuutensa.

Luovan prosessin edellytysten ja sen eri vaiheiden ymmärtämisestä on paljon apua sille, joka tuskittelee hedelmättömyyttään ja epätoivoisesti ajaa takaa inspiraatiota. Kirjoit tajan syvä psykologinen tietämys sekä hänen oma kokemuksensa luovan taiteilijan elämästä tekevät tästä teoksesta nautinnollisen lukukokemuksen jokaiselle, joka haluaa tietää enemmän inhimillisestä luovuudesta. Paratiisi-pokkarit.

Psykiatri, kirjailija, muusikko Claes Andersson on monipuolinen kulttuuripersoona.

2. painos

Tekijä
Claes Andersson
ISBN
9516071031
ALV-prosentti
10,00 %
Julkaisuvuosi
2005
Kirjastoluokka
T86.07
Sivumäärä
162
Sidonta
nidottu, pehmeäkantinen