Lestadiolainen ja katolinen – Näkökulmia pohjolan kristillisyyteen (Emil Anton, Joona Korteniemi)

24,00

tuotetunnus (SKU) KK-48915 Osasto:

LESTADIOLAISUUS – moneen ryhmään jakautuneenakin – on Suomen suurin herätysliike ja katolisuus puolestaan suurin kristillinen kirkkokunta maailmassa. Uskonsuuntien väliltä löytyy silmiinpistäviä yhtäläisyyksiä, mutta myös selkeitä eroja.

Uskovatko katolilaiset ja lestadiolaiset, että vain heidän joukoissaan voi pelastua? Miltä lestadiolaisuus näyttäytyy katolisesta näkövinkkelistä?

Mitä lestadiolaisuus voisi oppia katolisuudelta, entä katolisuus lestadiolaisuudelta?

TÄMÄ KIRJA kokoaa kahden teologin, Joona Korteniemen ja Emil Antonin kymmenvuotisen lestadiolais-katolisen ystävyyden satoa.

Se sisältää kirjoituksia Lars Levi Laestadiuksesta, vanhoillislestadiolaisesta seurakuntaopista, liikkeen 1970-luvun hoitokokouksista ja Kaikki synnit -tv-sarjasta.

KIRJA PÄÄTTYY Emil Antonin lestadiolais-katoliseen matkaraporttiin Suomen ja Ruotsin Lapista, herätysliikkeen historiallisilta ydinseuduilta, jossa hän pohtii: onko lestadiolais-katolinen hengen yhteys mahdollista?

Emil Anton (s. 1986) on teologian tohtori, tietokirjailija, opas, Vatican Newsin toimittaja ja katolisen uskonnon opettaja.

Joona Korteniemi (s. 1988) on teologian maisteri, joka valmistelee väitöskirjaa Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen ekklesiologiasta eli seurakuntaopista 1960-1979.

Tekijä
Emil Anton, Joona Korteniemi
ISBN
9789523960817
ALV-prosentti
10,00 %
Julkaisuvuosi
2023
Sivumäärä
224
Formaatti
kovakantinen