Laventeli, kaneli ja ruusupuu – aistillisten tuoksujen maailma (Janin Drostel)

Kirja sisältää tuoksuihin liittyviä tarinoita sekä parfyymien syntyhistoriaa. Se sukeltaa eteeristen öljyjen maailmaan, paljastaa tunnetuimpien tuoksuyrttien salat sekä ohjeita omien kylpyöljyjen valmistamiseksi.

36,90

tuotetunnus (SKU) KK-7645 Osasto:

Kirja sisältää tuoksuihin liittyviä tarinoita mm. Egyptistä, Israelista, Kreikasta, Roomasta sekä Arabiasta sekä parfyymien syntyhistoriaa. Se sukeltaa eteeristen öljyjen maailmaan, paljastaa tunnetuimpien tuoksuyrttien salat sekä ohjeita omien kylpyöljyjen valmistamiseksi.

Tuoksut luovat huoneeseen miellyttävän ilmapiirin, ne vaikuttavat tiedostamatta tunteisiimme ja muistoihimme. Kukapa ei joskus olisi kokenut, miten jokin tuoksu yhtäkkiä palauttaa mieleen tietyn elämyksen tai henkilön. Tuoksut rentouttavat ja virkistävät, ne virittävät unelmoimaan tai edistävät keskittymistä.

Tuoksut ovat jo vuosituhansien ajan olennaisesti kuuluneet ihmisen elämään.

Tuoksuilla on ollut ja on edelleen suuri merkitys jumalten kunniaksi poltettavina suitsukkeina, juhlien ylellisyystuotteina, rohtoina ja hajuvesinä. Tuoksuaineiden historia on mielenkiintoinen ja niiden vuoksi on kaukaisiin maihin lähetetty retkikuntia.

Tuoksut ovat tarjonneet aineksia legendoille. Kalleimpia tuoksuaineita on punnittu jopa kullassa. Sielumme silmin näemme Itämaiden ja Kaukoidän lumon, kirjavan kukkaloiston sekä hehkuvat värit ilmassa leijuvien tuoksujen myötä. Tämä upeasti kuvitettu lahjateos kertoo tuoksujen taiasta, niiden historiasta ja käytöstä eri maissa ja kulttuureissa.

Suomennos Heliminna Hakala

Tekijä
Janin Drostel
ISBN
9789516188341
ALV-prosentti
10,00 %
Julkaisuvuosi
2007
Kirjastoluokka
67.35
Sivumäärä
111
Sidonta
Sidottu, kovakantinen