Laulujen laulu CD (Mika Piirto)

20,00

tuotetunnus (SKU) KK-62037 Osasto:

Juutalaisille Laulujen laulu on Vanhan Testamentin messiaanisin kirja ja sitä verrataan kaikkein pyhimpään menemiseen. Sulhasen rakkaus on Jeesuksen rakkautta ilman ehtoja. Laulut on sävelletty suoraan Jumalan Sanaan. Korkea Veisun viimeisessä luvussa rakkauden voimaa verrataan kuolemaan. Siksi levyn viimeinen sävellys on Jesaja 53, joka kertoo Jeesuksen kärsimyksestä ja kuolemasta meidän tähtemme.

”En ole saanut kokea rakkautta. En ole onnistunut rakkauselämässäni. Kun kuuntelen näitä lauluja, sydämeeni ja rintaani aivan sattuu, kun rakkaus tulee ja koskettaa minua!” -Kuuntelijan palaute.

Mika itse kirjoittaa levystään:

Kymmenen vuotta sitten aloitin säveltämään psalmeja ja niiden säveltämistyö on jatkunut näihin päiviin saakka. Viimeisen kahden vuoden aikana on syntynyt laulu Korkea veisun jokaisesta luvusta sekä Jesajan kirjan 53:n luvun kuvauksesta Herran kärsivästä palvelijasta, jossa nähdään ennustus syntiemme tähden henkensä antavasta Jeesuksesta. Koska raamatunkäännös vuodelta 1933 on selvästi runollisempaa kuin nykykäännökset, se valikoitui Psalmit-levyn sävellysten tapaan luontevaksi raamatunkäännökseksi.

Levyn tuottajaksi, sovittajaksi ja musiikin kehittäjäksi sain projektiin modernin musiikin moniosaajan Topi Latukan, jolta löytyi vahvaa näyttöä mm. Softengine -bändinsä kautta. Naissolistiksi projektiin lupautui Heli Patana, joka myös ammatikseen on laulanut useissa kokoonpanoissa. Korkea veisu 2:n hienot torviarrit ovat pääsääntöisesti Mikko Tillanderin käsialaa. Olen hyvin kiitollinen teille, Topi, Heli ja Mikko, antamastanne panoksesta – ilman teitä ei tätä levyä olisi olemassa! Juutalaiset pitävät Laulujen laulu -kirjaa messiaanisena. Uuden testamentin näkökulmasta tämä tarkoittaa sitä, että Korkean veisun laulut liitetään seurakunnan, morsiammen, ja Jeesuksen, sulhasen, läheiseen suhteeseen. Kun olen säveltänyt lauluja, eniten mielikuvia ja tunnelmia on syntynyt siitä, miten Jeesus haluaa läheisen, ainutkertaisen ja ainutlaatuisen suhteen jokaisen ihmisen kanssa. Ja miten tästä rakkaussuhteesta Jeesukseen saamme lahjana rakkautemme läheisiimme, seurakuntaan ja kaikkiin ihmisiin tässä maailmassa.

Kappalelista

1. Korkea Veisu 1 (jakeet 13-17)
2. Korkea Veisu 2 (jakeet 2-7)
3. Korkea Veisu 3 (jakeet 1-4)
4. Korkea Veisu 4 (jakeet 9-12)
5. Korkea Veisu 5 (jakeet 1-6)
6. Korkea Veisu 6 (jakeet 1-5 ja 9-12)
7. Korkea Veisu 7 (jakeet 11-13)
8. Korkea Veisu 8 (jakeet 5-7)
9. Jesaja 53 (jakeet 3-6)

Tekijä
Mika Piirto
ALV-prosentti
24,00 %
Julkaisuvuosi
2019
Formaatti
cd