Lapsenusko CD (Mikko Alatalo)

20,00

tuotetunnus (SKU) KK-63533 Osasto:

Mikko Alatalo julkaisi gospel-tyyppisen albumin. Mukana on Mikon omia klassikoita, mutta myös upeita käännösbiisejä.

Lapsenusko- albumi koostuu Alatalon ja Harri Rinteen koskettavimmista lauluista. Alatalo käänsi Eric Claptonin kappaleen ”Tears in heaven” suomeksi jo 90-luvulla surujensa keskellä. Levytyslupaa ei silloin tullut. Nyt tuli lupa levyttää klassikko suomeksi nimellä Kyyneleet taivaassa. Albumilla ovat mukana myös usein toivotut Suojelusenkeli ja Hyasinttien aika. Levyllä on myös Mikon Juicen kanssa tekemä kappale Kaksi kynttilää.

Alatalo käänsi muille artisteille salanimillä Silja Sjön ja Sonja Frey anglo-amerikkalaisia ja ruotsalaisia lauluja. Riki Sorsalle Mikko kirjoitti Björn Skiffsin laulun Håll mitt hjärta. Tämä Haltuus annan sieluni oli Rikin viimeisiä levytyksiä. Maailmassa eniten kantrilevyjä myyneen Garth Brooksin kappaleen If tomorrow never comes Alatalo suomensi myös. Nämä laulut ovat Mikon itsenä laulamina tällä levyllä kuten myös Cat Stevensin klassikko Morning has broken uutena käännöksenä.

Alatalo sanoo haluavansa näillä surun, toivon ja rakkauden lauluillalohduttaa ihmisiä, jotka ovat menettäneet läheisiä ja joita muutenkin elämä on kolhinut. Surun lauluja ovat omasta elämästä syntyneet Sydämenlyönnit ja Kun mikään ei tunnu miltään. Balladi On kotipiha hiljainen syntyi Kiimingin kotitalossa seuraavana aamuna, kun Mikon äiti oli nukkunut pois. Toivoa – jopa jälleennäkemisestä – taas antavat parapsykologiset hymnit ”Puutarha” ja ”Kuudes ikkuna”.

Nimikappale Lapsenusko toivoo sitä, että hyvä voittaisi ja että maanhiljaiset saisivat oikeutta. Niin sanotuille valkoisille lampaille laulu sanoo, että eiköhän me kaikki olla harmaan eri sävyjä. Joillain jopa Jeesus on musta, Mikko teki laulun tästä Meksikossa eräässä kirkossa.

Gospel-mestari Jaakko Löytyn kanssa Alatalo tekee konsertteja nimellä Rauhan ja toivon laulut. Jaakko teki tekstin vanhempien huolesta, miten lapset pärjäävät. Taas päinvastoin, Hyasinttien aika on Harri Rinteen anteeksipyyntö äidilleen kovista sanoista. Hän ei tiennyt,että äiti nukkuu pian pois. Ehkä laululla näin oli tarkoitus. Synnyinkoti kertoo elämän eväistä, jotka taas Mikko saia vanhemmiltaan.

Ja ne rakkauden laulut! Alatalo on ehtinyt laulaa monenlaisesta rakkaudesta. Niitä on lukuisia tällä albumilla. 70-luvulla hän siteerasi Korinttilaiskirjettä laulussa Tunnetko rakkauden?

Lopuksi mies kysyy: Miksi näitä lauluja olen tehnyt sadoittain Harri Rinteen kanssa? Miksi kiertänyt tuhansilla keikoilla niitä esittämässä? Ehkä olen vain juoksupoika ”korkeemman” edessä. Albumi päättyy rukoukseen Äiti Yölle. Lohtua myös teille näiden laulujen myötä!

Levy-yhtiö Busola 2022

Kappalelista

1 LAPSENUSKO
2 KYYNELEET TAIVAASSA (TEARS IN HEAVEN)
3 SUOJELUSENKELI
4 HALTUUS ANNAN SYDÄMEIN (HÅLL MITT HJÄRTA)
5 SYNNYINKOTI
6 AAMU TAAS AUKEE (MORNING HAS BROKEN)
7 HYASINTTIEN AIKA
8 JOS MEILLÄ HUOMISTA EI OIS (IF TOMORROW NEVER COMES)
9 PUUTARHA Mukana ANNA HANSKI
10 MILLOIN VIIMEKSI MÄ KERROIN SULLE?(HAVE I TOLD YOU LATELY THAT I LOVE YOU)
11 TUNNETKO RAKKAUDEN?
12 ON KOTIPIHA HILJAINEN
13 KUUDES IKKUNA Mukana ANNA HANSKI
14 KAKSI KYNTTILÄÄ Duetto JUICE LESKINEN
15 ISÄ, KERRO MULLE Duetto KALLE ALATALO 12V
16 SYDÄMEN LYÖNNIT
17 KUN MIKÄÄN EI TUNNU MILTÄÄN
18 ISÄN VARJO
19 IHMINEN ON SELVIYTYJÄ
20 MUSTA JEESUS
21 JUMALAN JUOKSUPOIKA
22 RAUHAN JA TOIVON ILTAVIRSI Duetto JAAKKO LÖYTTY
23 ÄITI YÖ

Tekijä
Mikko Alatalo
ALV-prosentti
24,00 %
Julkaisuvuosi
2022