Kultalyhde 2022 – joululehti

8,00

tuotetunnus (SKU) KK-63531 (Tuote)Osastot: ,

Kultalyhde on loistava lahjaidea! Lehdestä löydät haastatteluja, jotka tuovat toivoa ja valoa lukijan sydämeen.

Miltä tuntuu raahautua aattoiltana huoltoasemalle istumaan ja katsomaan ikkunasta ulos, kun joulunviettoseuraa ei ole? Tämä oli turkulaisen Tapio Luoma-ahon kokemus pitkään, kunnes arkisten käänteiden kautta Jumala johdatti hänen tielleen Anniinan. Nyt Luoma-ahot viettävät toista yhteistä joulua ja avaavat ovensa muillekin.

Joululaatikot, rosolli, tortut ja piparit ovat harvinaisia herkkuja ulkomailla asuville suomalaisille. Monet perheenäidit, kuten Ugandassa asuva Susanna Sorila ja Saksassa elävä Johanna Ovaska, näkevätkin paljon vaivaa joulun alla voidakseen kattaa juhlapöytään myös suomalaisia jouluherkkuja.

Kun Julius Kankkunen menetti traagisesti identtisen kaksosveljensä, hän kadotti samalla myös toivonsa. Suru ja syvä masennus ja yksinäisyys iskivät siksikin, että Janos oli ollut ainoa ihminen, joka ymmärsi veljeään täysin. Pitkä toipuminen mahdollistui terapian ja Jumalan sanan avulla.

Sastamalan Sammaljoella kuusimetsän ja peltotilkkujen keskellä on punainen talo. Sen pihapiiriin asukkaat Reijo ja Kaija Telaranta ovat rakentaneet monena vuonna seimipolun yleisölle. Eri maista hankitut ja käsityönä tehdyt asetelmat herkistävät polkua kulkevia joulun sanomalle. Onpa mukana eläviä lampaitakin.

Amerikkalainen ohjaaja Dallas Jenkins tähtäsi Hollywoodiin voidakseen sitä kautta palvella Jumalaa ja tehdä kristillisiä arvoja kunnioittavia elokuvia. Juuri odottaessaan uransa läpimurtoa tapahtui romahdus, josta Jumala teki lopulta jotakin paljon ihmeellisempää.

Tenori Pentti Hietasen perheessä soi joulumusiikki jo marraskuussa. Jouluun mennessä, kun isä ja välillä koko perhekin on pukeutunut monta kertaa esiintymisasuun, laulut on laulettu ja joulurauha alkaa. Hietaselle laulu on viestin ja tuntojen viemistä. Eräisiin joululauluihin liittyy erityisen vahvoja muistoja.

Laura Marilan joulutunnelmoinnin keskiössä on nukkekodin koristelu. Näyttävä Hiiroharju ei ole mikä tahansa nukkekoti, vaan yli 20 vuoden harrastuksen tulos. Tunnelmallisesti valaistu iso nukketalo tuo yksin asuvan Lauran kotiin lämpimän ilmapiirin. Joulussa hänelle kuitenkin tärkeintä on Jeesus.

Uuden vuoden kolkutellessa ovea osa meistä havahtuu miettimään, millaisia muutoksia haluaisi tulevana vuonna tehdä. Mutta pitävätkö uudenvuodenlupaukset? Päivi Mattila Oulunsalosta ja Merja Larkkonen Jyväskylästä kertovat kokemuksiaan tästä.

Uudelleen käyttäminen, korjaaminen ja kierrätys on yhä suositumpaa ja tekee hyvää niin luonnolle kuin lompakolle. Professori Arto O. Salonen haastaakin etsimään hyvinvointia materiaa kestävimmistä asioista – myös siksi, ettei jatkuvien kasvuodotusten tuoma kilpailu eristäisi meitä toisistamme.

ALV-prosentti
10,00 %
Julkaisuvuosi
2022