Kultalyhde 2021 – joululehti

7,00

tuotetunnus (SKU) KK-63025 (Tuote)Osastot: ,

Jouluinen Kultalyhde tuo mukanaan joulun tunnelmaa. Koskettavat elämäntarinat tuovat toivoa ja rauhaa lukijalle.

-Popkanteletar Ida Elina käsittelee perinteikästä soitinta uudella tavalla, mikä herättää yhä uudelleen ihmisten mielenkiinnon. Millainen on ollut Ida Elinan epäperinteinen matka kanteleensa kanssa, ja mitä hän haluaa saada soitollaan aikaan myös jouluna?

-Lasse Heikkilä eli pitkään elämää, jossa piti pyrkiä eteenpäin lähes pakkomielteisesti. Lopulta tuottelias tamperelaissäveltäjä joutui toteamaan, ettei menestyksen luoma minäkuva ollut koko totuus. Kun armo alkoi sisäistyä Heikkilälle, myös Jumalasta tuli hänelle ankaran hallitsijan sijaan Isä.

-Tietyt joulut voivat jäädä mieleen erityisinä aikoina vaikkapa jonkin tärkeän tapahtuman tai tapaamisen takia. Eija Juurikkamäki, Harri Kröger, Marja-Leena Mäki ja Ari Tikkakoski kertovat kukin yhdestä joulunajasta, josta tuli heille käänteentekevä Jumalan kohtaamisen vuoksi.

-Kristillinen usko on inspiroinut yllättävän monia kansainvälisiä klassikkokirjailijoita. Heitä ovat muun muassa fantasiaa luonut C. S. Lewis, venäläiskirjailija Fjodor Dostojevski ja Taru sormusten herrasta -teoksen isä J. R. R. Tolkien, joiden taustoja valottaa tietokirjailija Jari Olavi Hiltunen.

-Joulun alla opettaja Hanna Kivisalo jakaa todistukset, tekee loppusiistimisen luokkahuoneeseen ja vetäytyy lepäämään. Aivan täyttä lekottelua joulu ei silti merkitse, sillä Kivisalo on myös sosiaalisen median kirjoittaja ja äiti, joka tuntee ruuhkavuosi-ikäisten perheiden maailman kuin omat taskunsa.

-Uudessakaupungissa asuva Odetta Lee-Simmons on tiettävästi Suomen ainoa musta helluntaipastori. Odetta on kulkenut pitkän tien raastavasta rasismista toivoon. Sen löytymiseen tarvittiin niin muutto Amerikkaan kuin Jumalan tarkkaa johdatusta. Nyt Odettan elämää rytmittävät aviopuoliso ja neljä eloisaa poikaa.

-Eveliina Hokkasen joulutarina tuo lohtua yksinäiselle. Kristus on valmis kohtaamaan ihmistä silloinkin, kun sisällä jäytää vain kokemus epäonnistumisesta ja siitä, että kukaan ei välitä. Tarinan herkkä kuvitus on Jarkko Vehniäisen käsialaa.

-Imatran helluntaiseurakunnan pastori Petri Melander keksi joulun 2020 alla yhdistää kuntoilun ja joulutervehdysten jakamisen yli 70-vuotiaille seurakuntalaisille. Melander polki kahtena päivänä yli 120 kilometriä Kultalyhde-lehdet pyörälaukussaan ja jututti matkalla monia ihmisiä.

-Mitä valokuvaaja, vaatemyyjä ja ulkomailla asuva suomalainen ovat oppineet elämänsä varrella toisten kohtaamisesta? Arin, Virpin ja Tiia-Marian mukaan hyvä kohtaaminen koostuu pienistä eleistä, jotka voivat pelastaa toisen päivän tai jäädä kannattelemaan jopa paljon pidemmäksikin aikaa.

ALV-prosentti
10,00 %
Sivumäärä
48