Kultalyhde 2019

7,00

Loppuunmyyty

tuotetunnus (SKU) KK-62145 (Tuote)Osastot: , ,

Vuodesta 1962 ilahduttanut Kultalyhde sisältää monipuolisen kattauksen joulunajan lukuhetkiin.

Poimintoja lehden sisällöstä:

Söderlundien helteinen joulu

Afrikassa kasvaneen lähetystyöntekijä Pertti Söderlundin lapsuuden jouluihin kuului kaksi uhkaavaa tulipaloa ja pitkä illallispöytä, jonka ääressä istui afrikkalaisia ja suomalaisia. Nykyään Pertti ja hänen vaimonsa Heidi työskentelevät entisten lapsisotilaiden ja Aids-orpojen parissa Ugandassa.

Joulu Pyhällä maalla

Jeesuksen syntymäpaikka Betlehem ja lapsuuden sekä nuoruuden kotikylä Nasaret ovat nykyisin arabiasutuksia, joissa muslimit ovat enemmistöinä. Molemmissa on silti kristillinen luonne, joka korostuu juhla-aikoina.

Musiikissa soi toivon sanoma

Ruut ja Joonatan Niemi ovat Oulussa asuva nuori pariskunta. Kumpikin on löytänyt uskon elämän perustaksi kristityn kodin kautta jo lapsena. Joulun sanomassa heitä puhuttelee se, että Jeesus luopui taivaan loistosta ja tuli maailmaan ihmisenä meidän vuoksemme.

Joulu on yhteyden juhla

Joulu on perinteisesti perheen ja suvun yhteyden juhla, mutta kuinka sukupolvien välistä yhteyttä ja kristillisiä arvoja voisi vaalia?

Matka pimeydestä valoon

Jenny Sorjonen kulki pimeän laakson läpi sairastuttuaan psykoottiseen masennukseen. Ollessaan hoidettavana Kellokosken sairaalassa uskovien rukoukset kantoivat häntä ja hänen perhettään. ”Olen kävelevä ihme”, Jenny sanoo ja kiittää Jumalaa toipumisestaan.

Sävelten siivin seimeltä ristille

Suomalaisille tuttujen joululaulujen taustalla on monta kiehtovaa tarinaa. Mikä lauluteksti syntyi osaksi presidentin rouvan tilaamaa joulunäytelmää?

Evakkotytön tie jouluun

Saamelaisen Aili-Maarit Kurkkion kodissa alettiin noudattaa evakkoreissulla opittuja joulutapoja vasta kun tyttö oli kuusivuotias. Jouluevankeliumi sai uutta syvyyttä, kun hän myöhemmällä iällä opetteli uudelleen lapsuutensa äidinkielen, inarinsaamen

Lehti sisältää 52 sivua.

ALV-prosentti
24,00 %
Julkaisuvuosi
2019