Kilometritehtaan porteilla – Tositarinoita maasta, joka antaa lähes kaiken (Ulla Riutta)

20,00

tuotetunnus (SKU) KK-6559 Osasto:

Toisen kokemuksista voi saada arvokkaita eväitä omaan elämäänsä. Tässä kirjassa puhuvat työttömät, jotka yhä kokevat elämänsä mielekkäänä — joskus irtisanominen on jopa kannustanut eteenpäin elämässä.

Uutiset kertovat lähes päivittäin irtisanomisista mutta harvoin niiden seurauksista ihmisen arjessa. Vaikka Suomessa on haluttu turvata jokaiselle perustoimeentulo, työtön kohtaa usein kohtuuttomia taloudellisiakin vaikeuksia. Pahimpia ovat kuitenkin henkiset ongelmat ja kriisit.

Sitä paitsi tilanteesta kärsii monin verroin useampi ihminen kuin tilastojen perusteella luulisi. Työttömäksi joutuminen on kuin kiven putoamista veteen: seuraukset laajenevat kuin renkaat vedessä perheeseen, sukuun, yhteisöön.

Kirja kertoo, mitä työn menettäminen merkitsee arjessa; haastattelujen kautta kuvataan keinoja selviytyä raskaasta kokemuksesta. Haastatellut edustavat kaikkia elämänaloja johtajasta duunariin. Yhteistä kaikille on elämänusko, sisu ja sinnikkyys mutta myös rohkeus pyytää ja vastaanottaa apua toisilta, kenties Jumalaltakin.

Valtit:

– Arka mutta ajankohtainen aihe

– Aihe koskettaa monia

– Rohkaiseva

– Esittelee hyvin monenlaisia ihmiskohtaloita

Kohderyhmät:

– Elämäkerroista ja ihmiskohtaloista kiinnostuneet

– Työttömät ja työttömien parissa työskentelevät

– Diakoniatyö

Tekijä
Ulla Riutta
ISBN
9789524751971
ALV-prosentti
10,00 %
Julkaisuvuosi
2007
Kirjastoluokka
99
Koko
135 x 212 mm
Sivumäärä
208
Sidonta
Sid.