Kätköpaikka kirja (Corrie Ten Boom, John Sherrill, Elizabeth Sherrill)

Caspar Ten Boomin perhe oli viimeistä kertaa koolla vankilassa. Perhe oli antanut talossaan turvapaikan vainotuille juutalaisilla ja joutui maksamaan siitä kalliin hinnan.

19,00

Loppuunmyyty

tuotetunnus (SKU) KK-6961 Osasto:

Caspar Ten Boomin perhe oli viimeistä kertaa koolla vankilassa. Perhe oli antanut talossaan turvapaikan vainotuille juutalaisilla ja joutui maksamaan siitä kalliin hinnan. Mutta vankila ja keskitysleiri eivät riistäneet näiden kristittyjen uskoa: he kokivat ihmeitä, joista suurin oli rakkaus vihollisiin.

Lukijan kommentti

Kuuntelimme eräällä pitkällä automatkalla Lappiin Corrie Ten Boomin Kätköpaikka –äänikirjaa. Muistan katselleeni joskus nuoruudessani saman tarinan elokuvaversion ja olleeni siitä hyvin vaikuttunut. Kirja ei suurista odotuksistani huolimatta myöskään tuottanut pettymystä. Sitä kuunteli suorastaan ahmien, vaikka periaatteessa tiesikin, miten tarina siitä tulee etenemään.

Kirjahan kertoo Corrie Ten Boomin elämäntarinan, mutta se ei jääkään pelkäksi elämäntarinaksi, vaan se sisältää myös suuria hengellisiä opetuksia. Corrie Ten Boom oli hollantilainen nainen, joka tuli kuuluisaksi toisen maailmansodan aikana juutalaisten piilottamisesta ja auttamisesta, mikä lopulta johti siihen, että hän joutui myös itse keskitysleirille.

Koko kirjan ajan Corrie Ten Boomin elämästä voi aistia valtavan hengellisen nöyryyden ja syvän luottamuksen Jumalan mahdollisuuksiin missä tahansa tilanteessa. Järkyttävimpiä, koskettavimpia ja samalla opettavaisimpia ovat keskitysleirille sijoittuvat tapahtumat. Siellä äärimmäisessä kurjuudessa ja pahuuden keskellä avautui Corrielle ja hänen siskolleen sananpaikka: ”Kiittäkää joka tilassa.” (1. Tess. 5:18) Siellä he kiittivät Jumalaa kaikesta, mitä heidän ympärillään oli, jopa kirpuista. Myöhemmin he huomasivat, että Jumala siunasi heitä noiden kirppujenkin avulla.

Toinen koskettava tapahtuma, jota ei voinut itkemättä kuunnella, oli se, kun Corrie Ten Boom kohtasi erään keskitysleirin vartijan sodan jälkeen. Kuinka valtavan sisäisen taistelun Corrie sai käydä, ennen kuin kykeni antamaan tuolle vartijalle anteeksi, mutta millaisen vapauden tunteen saikaan aikaan se, kun hän sen lopulta teki.

Mielestäni jokaisen kristityn ja miksei myös ei-kristityn pitäisi lukea/kuunnella tämä kirja. Se ei voi olla vaikuttamatta omaan elämään ja omiin ajatuksiin. Lukemisen jälkeen ymmärtää ehkä hieman paremmin olla valittamatta turhista pikkumurheista ja olla kiitollinen siitä, mitä on. Myös anteeksiantamisen voima tulee niin konkreettiseksi, että sitä pakostakin miettii, pitäisikö minunkin alkaa antamaan anteeksi niille, jotka ovat minua kohtaan tehneet väärin.

Hanna Järvelä

Tekijä
Corrie Ten Boom, John Sherrill, Elizabeth Sherrill
ISBN
9524752212
ALV-prosentti
10,00 %
Julkaisuvuosi
2007
Kirjastoluokka
99
Sivumäärä
254
Formaatti
Kirja
Sidonta
Sid