Kätketty ja vaiettu suomalainen hengellinen häpeä (Paavo Kettunen)

39,90

tuotetunnus (SKU) KK-14019 Osasto:

Häpeästä puhuminen on vaikeaa. Hengellisessä puheessa toistuvat syyllisyys ja anteeksianto. Monet kuitenkin kokevat, ettei anteeksiantamus aina auta. Miksi paha olo jää?

Syyllisyys ja häpeä muistuttavat toisiaan, mutta koskettavat ihmistä eri tavoin. Siinä missä syyllisyys liittyy tekemiseen, on häpeä olemista. Moni kysyykin: kelpaanko minä, tällaisena? Hengellisyyteen liittyy tai se voi tuottaa monentasoista häpeää, kun esimerkiksi yksilön seksuaalisuutta ei hyväksytä tai uskon määrää ja laatua mittaillaan. Toisaalta uskonnolliset yhteisöt vetävät usein puoleensa hyväksyntää ja lohtua etsiviä, häpeästä kärsiviä ihmisiä. Kuitenkin juuri hengellisissä piireissä häpeää ei käsitellä mitenkään.

Teologian tohtori Paavo Kettunen avaa uuden, kätkössä olleen näkökulman asiaan, josta niin monet nykyisin kärsivät. Kätketty ja vaiettu on ainutlaatuinen selvitys hengellisestä häpeästä. Suomalaisten kertomista kokemuksista muodostuu kiinnostava kuva siitä, mitä hengellinen häpeä Suomessa on ja mikä sitä tuottaa. Entä miten häpeästä päästään eteenpäin? Millaista uutta teologista ajattelua kirkossa tarvitaan?

Tekijä
Paavo Kettunen
ISBN
9789522471550
ALV-prosentti
10,00 %
Julkaisuvuosi
2011
Kirjastoluokka
25/25.4
Sivumäärä
451
Sidonta
sidottu, kovakantinen