Karitsa ja leijona (Erkki Ranta)

29,00

tuotetunnus (SKU) KK-57736 (Tuote)Osastot: ,

Mistään Uuden testamentin kahdestakymmenestä seitsemästä kirjasta ja kirjeestä ei ole kautta kirkon historian kiistelty niin paljon kuin Ilmestyskirjasta. Vanhassa kirkossa se oli evankeliumien ohella luetuin ja käytetyin kirja, jopa laajemmin ja aikaisemmin kuin Paavalin kirjeet. Silti Ilmestyskirja oli tietyllä tavalla syrjäytynyt. Siitä ei esimerkiksi otettu yhtään lukukappaletta kirkon perikooppikirjoihin, joita käytettiin jumalanpalveluksissa. Näin se jäi liiaksi vain pienten ja usein myös vainottujen lahkojen ja suuntien käytettäväksi.

Lutherkin suhtautui Ilmestyskirjaan aluksi kriittisesti, mutta oppi myöhemmin arvostamaan sitä. Lutherin mukaan tärkeintä Ilmestyskirjassa on, ”että meidän pyhyytemme on taivaassa, missä Kristus on”, ”että Kristus on kanssamme vaikka kaikkein pahimmin kävisi” ja että ”niin kuin me tässä kirjassa näemme, Kristus kaikkien vaivojen, petojen ja pahojen enkelien keskellä on kuitenkin pyhiensä kanssa ja saa viimein voiton”.

Ilmestyskirjan selitys on Erkki Rannan kuudes teos paljon luetussa Raamattu kaikelle kansalle -sarjassa. Aiempia ovat mm.

Valo loistaa pimeydessä: Johanneksen evankeliumi (2012) sekä Viesti vuorilta: Matteuksen evankeliumi (2009).

Tekijä
Erkki Ranta
ISBN
9789518887198
ALV-prosentti
10,00 %
Julkaisuvuosi
2015
Sivumäärä
210
Sidonta
sidottu, kovakantinen