Kahden leivän huone – Liedon kirkon muutos ja uusi aika (Risto Leppänen)

Ennakkomyynnissä, arvioitu julkaisuajankohta: 15.8.2024

42,00

tuotetunnus (SKU) KK-63847 Osasto:

Kustantajan/Jakelijan ilmoittama julkaisuajankohta:
15.8.2024
Ajankohta ja tuotteen ulkoasu tms. voi muuttua ennakkotiedosta.

Kun Liedon kirkon peruskorjaus tuli ajankohtaiseksi, tavoitteena oli tehdä keskiaikaisesta kivikirkosta saavutettava ja monikäyttöinen tila. Muutos vaati laajennusosan, joka nimettiin Leipähuoneeksi. Viranomaiset tyrmäsivät suunnitelmat, mutta lietolaiset eivät luovuttaneet. Käynnistyi kamppailu, joka vei lopulta läpi harmaan kiven.

Kirja kuvaa muutosmatkan vitkuttelun, väsymyksen ja voitot. Miten keskiaikainen kirkko lopulta uudistui? Miten tienraivaajien oivallukset selkiyttivät suomalaista kirkkotila-ajattelua? ’Tapaus Liedosta’ tuli kirkon murroksen ja uuden ajan symboli. Se tuo toivoa ahdinkoon, jossa seurakunnat kiinteistöjen ylläpidossa kamppailevat. Myös seurakunnan toimintakulttuuri uudistuu, kun kirkon ovet avautuvat ja elämä palaa kirkkorakennukseen. Kun pyhäkköön voi luontevasti piipahtaa, on kirkko yhtä aikaa ihmisen koti ja Jumalan huone.

Risto Leppänen on teologian tohtori ja Liedon seurakunnan kirkkoherra. Aiemmin Leppänen on toiminut arkkipiispan teologisena erityisavustajana ja seurakuntapappina Liedossa. Leppänen asuu yli satavuotiaassa suojellussa puutalossa, harrastaa kestävyysjuoksua ja vetäytyy mieluusti vanhojen kirkkojen kauneuteen.

Tekijä
Risto Leppänen
ISBN
9789523549982
ALV-prosentti
10,00 %
Julkaisuvuosi
2024
Kirjastoluokka
72.24 Kirkot ja muut uskonnolliset rakennukset
Formaatti
kovakantinen