Juutalaisuus (Pekka Lindqvist)

Kirja johdattaa varhaisten kristittyjen kiehtovaan maailmaan, jonka opimme todella tuntemaan vasta tutustuttuamme juutalaisuuteen.

17,15

Loppuunmyyty

tuotetunnus (SKU) KK-14028 (Tuote)Osastot: , ,

Varhainen kristikunta teki jo toiselta vuosisadalta alkaen hanakasti pesäeroa juutalaisuuteen: oleellinen osa kristinuskon olemusta on, ettei se ole juutalaisuutta. Kuitenkin juutalaisuus nimenomaan muodosti kehyksen, jonka sisällä kristinusko syntyi. Uudessa testamentissa kohtaamme tuokiokuvia erilaisista juutalaisista ryhmistä. Jeesus ja apostolit käyvät ”tapansa mukaan” (Luuk. 4:16) synagogassa ja temppelissä. Ensimmäisten kristittyjen maailma oli juutalainen, juutalaisia olivat myös lähes kaikki Uuden testamentin kirjoittajat. Opimme siksi tuntemaan varhaisten kristittyjen maailmaa todenteolla vasta tutustuttuamme juutalaisuuteen ajanlaskun alussa ja varhaisina vuosisatoina sen jälkeen.

Pekka Lindqvist on judaistiikan tohtori. Hän on tutkinut mm. varhaisen juutalaisuuden raamatuntulkintaa. Hänen väitöskirjansa käsitteli 2. ja 5. Mooseksen kirjassa kuvatun, Siinailla tapahtuneen syntiinlankeemuksen tulkinnan historiaa.

Tekijä
Pekka Lindqvist
ISBN
9789518885682
ALV-prosentti
10,00 %
Julkaisuvuosi
2011
Koko
170 mm x 115 mm x 18 mm
Sivumäärä
190
Sidonta
sidottu, kovakantinen