Johdatus kristilliseen dogmatiikkaan (Juha Ahvio)

37,00

tuotetunnus (SKU) KK-63286 Osasto:

Johdatus kristilliseen dogmatiikkaan – teos tarjoaa lukijalleen kristillisen uskonopin systemaattisen esityksen.  

Tahdotko saada perustellun ja kestävän ymmärryksen sekä Pyhästä Raamatusta että sen uskonopillisesta opetuksesta? Johdatus kristilliseen dogmatiikkaan – teos johdattaa terveen uskonopin perusteiden tuntemiseen.

Kyse on Jumalan Sanaan eli kolmiyhteisen Jumalan erityiseen ilmoitukseen perustuvasta, muuttumattomasta historiallisesta kristillisestä dogmasta eli perustavien uskonkappaleiden kokonaisuudesta, joka ”kerta kaikkiaan on pyhille annettu”, Juuda 3.

Teoksen alkupuolella käsitellään teologisen ajattelun edellytykset ja perusteet. Osoitetaan, että teologian tulee edelleen olla konservatiivisen tunnustuksellisesti apostoliseen uskoon sitoutuvaa jumaluusoppia, koska kolmiyhteinen Jumala on: ”Minä olen se, joka minä olen”, 2. Ms. 3:14, ja ”Minä olen A ja O, sanoo Herra Jumala, joka on ja joka oli ja joka tuleva on, Kaikkivaltias”, Ilm. 1:8.

Teoksessa käydään systemaattisesti läpi dogmatiikan kuusi pääkohtaa: Oppi Jumalasta, oppi ihmisestä, oppi Kristuksesta ja Hänen työstään, oppi pelastuksesta, oppi kirkosta ja oppi viimeisistä tapahtumista. Teos edustaa vanhaprotestanttista evankelista teologiaa. Tämä teos johdattaa terveen uskonopin, Tiit. 1:9 – 11, perusteiden tuntemiseen, mikä on hengellisesti elintärkeää jokaiselle uskovalle.

Kirja on kirjoitettu kaikille, jotka haluavat vahvistua klassisen kristillisessä uskossaan ja sen sisäistämisessä.

Teoksen kirjoittaja JUHA AHVIO on teologian tohtori ja Helsingin yliopiston dogmatiikan dosentti sekä Raamatullisen tutkimuksen säätiön tutkimusjohtaja.

Tekijä
Juha Ahvio
ISBN
9789515853639
ALV-prosentti
10,00 %
Julkaisuvuosi
2022
Sivumäärä
378
Sidonta
Kovakantinen