Israel (Kristel Karu-Kletter)

Israel on maa, missä antiikin kulttuuri ja perinteet sekoittuvat sopuisasti nykyaikaiseen elämäntyyliin.

32,90

tuotetunnus (SKU) KK-57725 (Tuote)Osastot: , ,

Israel on maa, missä antiikin kulttuuri ja perinteet sekoittuvat sopuisasti nykyaikaiseen elämäntyyliin. Se on maa, missä vaikuttaa kolme merkittävää uskontoa (juutalaisuus, kristinusko ja islam) ja jossa on niiden kaikkien pyhiä paikkoja. Se on maa, missä sähköposteja lähetetään samalla kielellä, jota vanhan käyttivät entisajan profeetat.

Israelille on ominaista moninaiset vastakohtaisuudet ja värit: yhden päivän aikana voi nauttia luonnon vehreydestä, meren sinestä, aavikoista, suurten kaupunkien valoista, itämaisista toreista ja hi-techin houkutuksista. Siellä sijaitsevalla alangolla sijaitsee maapallon matalin paikka – Kuollutmeri, ja vuoristoissa luolat, missä esihistorian ajan ihmiset elivät.

Tämän päivän Israelin väestö on niin alkuperänsä, ruokakulttuurin kuin äidinkielen puolestakin oma lukunsa. Israelilaisia maailmanluokan kuuluisuuksia on niin taiteen kuin tieteenkin aloilla, mm. kymmenen Nobel-pakittua.

Kuinka vanha on Israelin valtio ja mikä on sen pääkaupunki?

Missä on itkumuuri, ja miksi sitä kutsutaan itkumuuriksi?

Tiedätkö miksi Kuollutta merta kutsutaan ”kuolleeksi mereksi”, ja millaista siellä on uida?

Voi aavikolla olla lumisotasilla?

Jos haluat tietää enemmän maasta, josta puhutaan niin Raamatussa kuin uutisissakin – tutustu tähän Colourful World -sarjan kirjaan.

Tekijä
Kristel Karu-Kletter
ISBN
9789949532193
ALV-prosentti
10,00 %
Julkaisuvuosi
2014
Kirjastoluokka
L48114
Sivumäärä
39
Sidonta
sidottu, kovakantinen