Isis ja ilmestys (Chris Mitchell)

Islamilaisen valtion historia, strategia ja tuomiopäivän visio.

49,00

tuotetunnus (SKU) KK-59001 (Tuote)Osastot: ,

Isis ja ilmestys on ensimmäinen kattava Irakin ja Syyrian islamilaisen valtion historian, ajattelun ja toiminnan kuvaus suomenkielellä.

Isis on nykyhistorian menestynein ja väkivaltaisin jihadistiryhmä, al-Qaidaakin verenhimoisempi. Eri puolilla maailmaa tuhannet ovat lähteneet Irakiin ja Syyriaan taistelemaan sen riveissä. Isis on vallannut maa-alueita, alistanut miljoonia ihmisiä, orjuuttanut naisia, mestannut vankejaan ja haastanut maailman taisteluun. Sen lipun alla on tehty väkivaltaa myös muualla.

Islamilainen valtio on ollut johdonmukaisesti kilpailijoitaan häikäilemättömämpi ja panostanut niitä vahvemmin valtion rakentamiseen. Sen ovelat johtajat ovat yhdistäneet islamin vahvimmat, keskenään ristiriitaiset ajatukset eli islamilaisen imperiumin paluun ja maailmanlopun, ja muokanneet niistä Isisin tehtävän ja sanoman kiihkeille taistelijoilleen. Sen johtajat eivät ole välittäneet sodankäyntiä ja sotilaiden värväystä koskevista perinteisistä ajatuksista ja he ovat osoittaneet, että heidän menestyksensä perustuu ”väärin” toimimiseen.

Vaikka islamilainen valtio voitetaan, sen toimintatapa on muuttanut jihadistiterrorin ja muutokset näkyvät, kun terrori siirtyy uusille alueille.

Isis ja ilmestys perustuu muun muassa sisäpiiriläisten kuvauksiin ja alkuperäisiin Isisin ja al-Qaidan salaisiin arabiankielisiin viesteihin, joita harvat ovat lukeneet. Teos esittelee Islamilaisen valtion menneisyyden, uskonnollisen kiihkon, strategiset laskelmat ja tuomiopäivän profetian. Ne ennakoivat synkkää tulevaisuutta.

Tekijä
Chris Mitchell
ISBN
9789525697773
ALV-prosentti
10,00 %
Julkaisuvuosi
2016
Koko
226 mm x 148 mm x 14 mm
Sivumäärä
245
Sidonta
Nidottu, pehmeäkantinen