Ilonaa etsimässä (Lauri Paatero)

29,00

tuotetunnus (SKU) KK-55796 (Tuote)Osastot: ,

Pastori Lauri Paatero oli kadottanut Jumalan elämästään. Eräänä päivänä katosi myös hänen 16-vuotias tyttärensä. Hätä oli suuri, ja Lauri lähti laihojen vihjeiden perusteella etsimään Ilonaa ympäri Eurooppaa. Unettomat yöt ja pitkät päivät antoivat aihetta myös Jumalan etsimiseen. Löytyikö tytär lopulta? Entä Jumala?

Kuopiolainen pappi Lauri Paatero koki kauhunhetkiä vuonna 1993, kun hänen nuorempi tyttärensä, 16-vuotias Ilona, katosi eräänä kesäisenä päivänä. Ilonaa etsimässä -kirja kertoo, miten Paatero lähti lähes vailla vihjeitä tyttären perään, ensin Kööpenhaminaan ja sieltä muualle Eurooppaan. Oliko Ilona joutunut rikollisten uhriksi vai oliko hän karannut kotoa? Suurkaupunkien hämärät korttelit tulivat Paaterolle tutuiksi. Mutta miten löytää yksi ihminen miljoonien joukosta? Mitä merkitsevät ystävien tuki ja neuvot hädän hetkellä?

Paatero oli kadottanut elämästään myös Jumalan. ”Pappeudestani huolimatta olin ajautunut kristillisyyteni nollapisteeseen ja lähtenyt etenemään senkin ohi negatiiviselle alueelle, jonnekin täysin tuntemattomalle seudulle”, hän kirjoittaa. Ilonaa etsiessään hän alkoi kuitenkin yllättäen tuntea johdatuksen ja esirukouksen voiman. ”Voisiko Jumalalla olla näin suuri halu osoittaa voimaansa ja valtaansa?” Paatero ihmetteli matkallaan.

Lauri Paatero työskenteli 1980–90 -lukujen vaihteessa lyhyen aikaa Suomen Lähetysseuran lähettämänä Pakistanissa ja Nepalissa sekä Lähetysseuran kotimaan työssä. Sittemmin hän toimi pappina Kuopiossa. Jäätyään eläkkeelle Männistön seurakunnan kappalaisen virasta Paatero päätti vihdoin julkaista tarinansa, joka perustuu hänen muistiinpanoihinsa parinkymmenen vuoden takaa.

Tekijä
Lauri Paatero
ISBN
9789516244344
ALV-prosentti
10,00 %
Julkaisuvuosi
2014
Koko
216 mm x 143 mm x 24 mm
Sivumäärä
208
Sidonta
sidottu, kovakantinen