Ihmisen poika (Aleksandr Men)

Ihmisen Poika on venäläisen ortodoksipapin Aleksandr Menin (1935-1990) kirjoittama kertomus Jeesus Nasaretilaisen elämästä.

15,00

tuotetunnus (SKU) KK-4564 (Tuote)Osastot: ,

Ihmisen Poika on venäläisen ortodoksipapin Aleksandr Menin (1935-1990) kirjoittama kertomus Jeesus Nasaretilaisen elämästä. Kaunokirjallisin värein piirretyt tunteet ja tunnelmat vuorottelevat Ihmisen Pojan opetusten pohdinnan kanssa. Kirjassa luonnonkuvaus, poliittinen tilanneanalyysi, vallanpitäjien mietteet, kansan odotukset, ihmisten arkielämän kuvaus ja Jeesuksen puheet punoutuvat yhdeksi kudelmaksi. Jeesus on Menille veli ja ystävä, joka pitää keskustelukumppaniaan kädestä. Kirja säteilee tätä läheisyyttä. Men ei koskaan päässyt käymään Israelissa mutta on hahmotellut muinaisen Palestiinan maisemia ja elämänmenoa aivan kuin olisi nähnyt ne omin silmin. Koska Neuvostoliitossa ei tavallisten ihmisten ulottuvilla ollut hengellistä kirjallisuutta, hän halusi tarjota lukijoilleen elämänläheisen kuvauksen lisäksi mahdollisimman paljon myös tietoa.

Ihmisen Pojan käsikirjoitus valmistui vuonna 1959, mutta Men muokkasi tekstiä kymmenisen vuotta. Kirja julkaistiin lännessä vuonna 1968, kun Menille oli muodostunut yhteys brysseliläiseen kustantamoon. Venäjällä teos ilmestyi vasta kirjoittajansa kuoltua vuonna 1990.

Menin teoksia on käännetty kaikkiaan 12 kielelle. Ihmisen Poika on ilmestynyt muiden muassa englanniksi, ranskaksi ja italiaksi – ja nyt ensimmäisen kerran myös suomeksi.

Tekijä
Aleksandr Men
ISBN
9516243223
ALV-prosentti
10,00 %
Julkaisuvuosi
2005
Kirjastoluokka
23.2
Sidonta
sidottu