Hyvä Sanoma – joululehti 2022

8,00

tuotetunnus (SKU) KK-63555 (Tuote)Osastot: ,

Joulun Hyvä Sanoma käsittelee suurta kysymystä elämän tarkoituksesta pienen ihmisen tasolta. Ammatinvalintaohjaaja Tarja Kultalahti rohkaisee pysähtymään, jotta oma suunta voi löytyä. Pastori ja työnohjaaja Jussi Miettinen neuvoo tarkkailemaan, millaiset asiat oman polun varrella toistuvat, ja mikä motivoi ja innostaa. Miettinen myös muistuttaa, että taivaallisesta näkökulmasta jokaisen elämällä on tarkoitus.

– Reilu parikymppiset ukrainalaiset, Julia ja David Semeniuk viettävät kahden pienen lapsensa kanssa tulevan joulun itäisessä Suomessa, Rantasalmella. Julia pakeni Ukrainasta sodan sytyttyä lasten kanssa ensin Puolaan, jossa David jo työskenteli. Julian ehdotuksesta perhe jatkoi sieltä Suomeen, jossa syntyi myös perheen pian puolivuotias kuopus.

– Tuusulalainen Mila Lehtonen alkaa koristella kotia joulukuntoon jo marraskuussa. Kranssit, tekstiilit ja muut koristeet sinetöi kaunis jouluseimi, joka muistuttaa joulun ydinsanomasta. TV7:n Nasta raamis -lastenohjelman kuvittajanakin tunnetun Milan kuvataidetunneillakin seimiaihe saa näkyä ja kertoa sanatonta tarinaa joulun Sankarista.

– Jyrki Palmin lapsuuden joulut eivät olleet yhtä lämpimiä kuin hän viettää perheensä kanssa nykyään. Vantaalaisen Jyrkin lasista lapsuutta ja jouluja Pohjanmaalla väritti vanhempien alkoholinkäyttö, joka teki elämästä arvaamatonta. Toivoa haastaviin kasvuvuosiin Jyrki sai jo lapsena eräältä leiriltä, joka lopulta muutti hänen koko elämänsä.

– Radio Dein musiikkipäällikkö, äänituottaja Antti Suonio on perillä siitä, millaista joulumusiikki on nykyisin ja mitä suomalaiset mielellään jouluna kuuntelevat. Suonion rakentama soittolista koostuu pitkälti kristillisestä joulumusiikista, joka soi myös vapaa-ajalla hänen kotisoittimessaan.

– Viisi vuotta sitten jouluna kongolaiset vanhemmat Rugo ja Murekatete valvoivat pienikokoisena syntyneen Amini-vauvansa selviämistä sairaalan teho-osastolla. Usko Jeesukseen kannatteli vanhempia tuolloin ja kannattelee edelleen. Iloa tuo nyt myös muun muassa eloisan ja terveen Aminin puuhailu sekä kongolaisten yhteisö Jyväskylän helluntaiseurakunnassa.

ALV-prosentti
10,00 %
Julkaisuvuosi
2022