Hieno elämä -musikaali CD

Hieno elämä –musikaalissa suomalainen pariskunta saa kutsun lähteä auttamaan Bangladeshin slummin tyttöä. Sillä matkalla sattuu ja tapahtuu monia asioita. Musiikki: Timo Kivinen. Sovitukset: Matis Metsalan. Solistit: Ida Bois, Mari Luotola, Andreas Forsberg ja Jani Alanko.

”Kerta kaikkiaan hienoa ja persoonallista musiikkia!” – Lasse Heikkilä

20,00 15,00

tuotetunnus (SKU) KK-13577 Osasto:

Musikaaliin on haluttu koota erilaisia musiikkityylejä. Kahdentoista laulun kokonaisuudesta löytyy muun muassa balladi-, groove-, r&b-, lattari-, jazz- ja länsirannikon tyylilajeja. Levyllä on neljä solistia. Ida Bois esittää kaksi tunnelmallista laulua. Chariots kuoron solistina tunnettu Mari Luotola tulkitsee upeasti groove tyylilajin lauluja. Tenorit Andreas Forsberg ja Jani Alanko tunnelmoivat vaativia lauluja upealla tavalla. Lisäksi avustavina solisteina ovat mukana Ulla-Maija Broman ja Elisabeth Lonnakko.

Matis Metsala on sovittanut 10 laulua. Hänet tunnetaan muun muassa Con Forte -ryhmästä ja sovituksista monien artistien levyiltä, kuten Ida Bois, Valkoniemet ja eri instrumentaaliäänitteiltä. Kaksi laulua ovat sovittaneet JRP Records (Janne Peltoniemi, Raine Lonnakko ja Petri Rintapää), jotka edustavat musiikillaan Amerikan länsirannikon tyyliä.

Levylle on haluttu tallentaa oikeita soittimia. Perinteisten soitinten lisäksi levyltä löytyy ammattilaisten soittamat torvisektiot, percussiot, akustiset kitarat ja kontrabasso. Stemmasovituksista vastaava Piret Laikre on osoittanut, ettei stemmalaulut ole vain taustalla olevaa hyminää vaan ne voivat olla instrumentti, joka myös kuljettaa laulua eteenpäin. Laikren kirjoittamat paikoin viisiääniset stemmat ovat tuoneet haasteita myös niiden toteuttamiseen. Stemmoja harjoitti Johanna Komonen ja niitä toteutti ammattitaidolla kuuden laulajan ryhmä Chariots kuorosta.

Laulut ovat Timo Kivisen tekemiä, joka on aiemmin julkaissut kustantamina Koulun jälkeen –musiikkinäytelmän sekä Lähimmäisen juhla –musiikkijumalanpalvelus äänitteet. Hieno elämä –musikaali kertoo suomalaisesta pariskunnasta, joka saa unessa näyn lähteä auttamaan Bangladeshin slummin tyttöä. Sillä matkalla sattuu ja tapahtuu monia asioita.  Kivisen perhe oli lähetystyössä Pohjois-Thaimaassa vuosina 2006-09, jolloin laulut ja musikaalin juoni on osaksi koettua elämää.

”Levy kuulostaa varsin ammattimaisesti ja kovalla vaivalla työstetyltä. Hienoa on, kun koneet välillä jätetään laatikkoihinsa, ja oikeita instrumentteja voidaan käyttää. Lähetysteemana latinopohjaiset sovitukset toimivat erinomaisesti” -Timo Taivalsalmi (ent. GP, Exit, Uutiset&sää)

”Raikkaita etno-sävytteisiä kappaleita hyvillä sovituksilla ja ammattitaitoisesti tuotettuna. Harvoin kuulee samoissa biiseissä näin hyviä solisteja, soittajia ja kuoroa.” -Onni Haapala jr.

”Kerta kaikkiaan hienoa ja persoonallista musiikkia!” -Lasse Heikkilä.

Kappelelista

1. Hieno elämä
2. Iloita saan
3. Anna laulun soida
4. Kultainen sydän
5. Meitä suojelet
6. Yhdessä
7. Valosi nään
8. Kauniin kiitoksen
9. Hän on hyvä
10. Suuret kätesi
11. Kunnes kohdataan
12. Paljon auttaa voin

ISBN
6430029960124
ALV-prosentti
24,00 %
Julkaisuvuosi
2010