Herkästi särkyvää. Ripin ja sielunhoidon kipupisteitä (Johannes Alaranta & Ritva Uhinki)

Millä tavalla rippi voi auttaa nykyaikana ihmistä, joka havahtuu elämänsä kipupisteisiin ja on ehkä jo kadottanut ilon elämästään?

27,00

tuotetunnus (SKU) KK-433 (Tuote)Osastot: ,

Millä tavalla rippi voi auttaa nykyaikana ihmistä, joka havahtuu elämänsä kipupisteisiin ja on ehkä jo kadottanut ilon elämästään?

Teologi ja psykologi ovat pohtineet yhdessä perinteisen rippikäytännön tarjoamaa apua ja mahdollisuuksia ymmärtää elämää useammasta näkökulmasta. Laaja-alaisuutta tarjoavat myös 22 rippipapin haastattelut.

Teos on suunnattu erityisesti niille, jotka työskentelevät ripin ja sieluhoidon maailmassa, mutta myös omia ongelmiaan pohtiville.

Arkkipiispa emeritus John Vikström kirjoittaa saatesanoissa:

’On katsottava omaa tilaansa silmiin sellaisena kuin se on. Mutta siinä on myös saatava eheyttävän armon kokemus, joka vahvistaa elämän perustan ja antaa uuden rohkeuden.

Tästä on kyse tässä kirjassa, jossa halutaan kehittää kirkon rippikäytäntöä niin, että se saisi palvella ja vapauttaa tämän päivän ihmistä kohti ehjempää ja turvallisempaa tulevaisuutta.’

Retriitti- ja sururyhmätyön pappi, työnohjaaja Päivi Vuorilehto pohtii: ’Miten auttaa ihmistä, joka on jäänyt menneisyytensä virheiden ja harha-askeleiden vangiksi? Kirkolla on tähän ikivanha apu, rippi, jota ei luterilaisessa kirkossa ole osattu riittävästi tarjota ja käyttää. Tämä kirja sopii kirkon työntekijöille ja kaikille kristityille oppaaksi iloon, rauhaan ja vapauteen.’

Kirjoittajista Johannes Alaranta on teologian tohtori ja Salon aluekappalainen Perniöstä ja filosofian maisteri Ritva Uhinki on turkulainen psykoanalyytikko ja retriitinohjaaja.

Tekijä
Johannes Alaranta & Ritva Uhinki
ISBN
9789523960220
ALV-prosentti
10,00 %
Julkaisuvuosi
2022
Koko
148 x 210 mm
Sivumäärä
235
Formaatti
kovakantinen