Håkan Westergård – Uskon mies (Heidi Popova)

22,00 9,90

tuotetunnus (SKU) KK-11556 (Tuote)Osastot: ,

Håkan Westergård ja hänen julistustyönsä on ollut paikoin hyvinkin rajun mielipiteiden vaihdon kohteena. Westergård on sanojensa mukaan keskitien kulkija, mutta on tiiviisti samaistunut ns. uskonliikkeen voimahahmoksi, ei vähiten Ulf Ekmaniin ja Uppsalan Livets Ordiin sidotun yhteytensä merkeissä. Näitä liikkeitä on syytetty menestysteologiasta ja harhaopeista.

Tänään Håkan Westergård on ensisijaisesti mediapastori. Hän on yksi laveimman julistuslavan niin Radio Deissä kuin TV7:ssä omaksunut, kirkkoihin ja herätysliikkeisiin sitoutumaton, amerikkalaistyylisen itsenäisen medialähetyksen johtaja.

Håkan Westergård – Uskon mies -kirjassa Håkan Westergård kulkee elämänsä reitit alusta nykyhetkeen kaihtamatta kivuliaitakaan käänteitä. Nuoren miehen tie kulki vanhempien helluntaiperinteistä 1970-luvun radikaalin protestiherätyksen Maran’atan riveihin. Vähintään yhtä kiistellysti elämä jatkui, kun Westergård sulki ovia takanaan ja päätyi Uppsalaan Livets Ordin jäseneksi ja raamattukoulun opiskelijaksi. Näihin vuosiin kuuluu paljon ristiriitaisuutta, epäonnistumisia, ylilyöntejä, jännitteitä henkilösuhteissa. Kortit pöydälle, kun pelit on pelattu.

Keskeinen osa Westergårdin elämänkehässä muodostuu Suomeen paluun syistä ja seuraamuksista. Soluttiko Westergård Livets Ordin ja menestysteologian Suomeen? Merkitsikö seurakunnan ja raamattukoulun perustaminen Turkuun ekmanilaisuuden etäpesäkkeen junttausta maahamme – ja miten sitten kävikään? Mikä on Westergårdin ja hänen mediatyönsä suhde muuhun kristikuntaan Suomessa: Onko Håkan yhteyden mies vai lahkolainen?

Tulevaisuuden tähtäimet ja elämän radat tänään ja huomenna – mitä Suomella on odotettavissa Håkan Westergårdilta? Tulevaisuutta käsittelevät sivut tässä kirjassa ovat vähintään yhtä kiinnostavaa ja keskustelua herättävää luettavaa kuin 1970-luvun herätysmyrskyjen dokumentaatio. Rehellisyys niin uskonelämän kuin inhimillisyydenkin kuvauksissa koskettaa ja haastaa lukijaa.

HEIDI POPOVAN kirjoittama Håkan Westergård – Uskon mies on kauden varma ykkösmuistelma herätys- ja karismaattisen kristillisyyden alueella. Erinomainen kirja niin miehelle kuin naiselle.

Tekijä
Heidi Popova
ISBN
9789515852236
ALV-prosentti
10,00 %
Julkaisuvuosi
2009
Sivumäärä
191
Sidonta
nidottu, pehmeäkantinen