Fossiilit – katastrofin todistajat DVD

15,90

tuotetunnus (SKU) KK-63071 Osasto:

Kuinka vanhoja dinosaurusten pehmytkudokset voivat olla? Onko Nooan arkki ollut teknisesti mahdollinen? Mistä vedenpaisumuksen vesi tuli? Miksi maakerrostumista puuttuu välistä miljoonia vuosia? Vieläkö fossiileja syntyy? Muun muassa näistä kiehtovista aiheista kertoo lääkäri Pekka Reinikainen.

Lääkäri Pekka Reinikainen paneutuu tämän DVD:n 10 jaksossa aiheisiin:

1. Miksi tämä aihe ja miksi lääkäri puhuu siitä? 15 min Miksi nykyään halutaan kieltää Raamatun mukainen vedenpaisumuskatastrofi? Aika on evoluutioteorian ansa.

2. Miten fossiilit ja maakertymät syntyvät? 15 min Fossiilin syntyminen edellyttää aivan erityisiä olosuhteita.

3. Vieläkö fossiileita syntyy? 15 min Fossiilien muodostuminen on ollut mysteeri, eikä ihminen ole onnistunut luomaan niitä laboratoriossa. On kokeiltu erilaisia lämpötiloja, paineita ja muita olosuhteita, mutta tuloksena on ollut vain muhennosta.

4. Nuoret fossiilit 15 min Erittäin tuore tutkimus osoittaa, että fossiili voi syntyä yhdessä päivässä. Millainen luonnonmullistus tarvitaan synnyttämään siihen tarvittavat olosuhteet?

5. Evoluution alkuräjähdys 15 min Kaikki rakenteet ovat ilmaantuneet maakerroksiin evoluution aikaskaalalla katsottuna samalla hetkellä. Darwin itse käski hylätä teoriansa, jos puuttuvia välimuotoja ei löydy. Miksi näin ei kuitenkaan ole tehty?

6. Silmä – mestariteos 15 min Ovatko silmät sielun peili? Vai kenties ikkuna, josta aivot katselevat maailmaa? Silmää on turha verrata ihmisten tekemiin kameroihin, sillä se on paljon monimutkaisempi luomus.

7. Uniformitarianismi vai katastrofismi? 15 min Kerroskivilajit ovat täynnä fossiileja. Kertyvätkö geologiset kerrostumat nykyään samalla nopeudella kuin aiemmin? Onko nykyisyys avain menneisyyteen?

8. Mantereiden eroosio 15 min Kuinka kauan kestäisi, että mantereet kuluisivat merenpinnan tasolle? Miksi maakerrostumista puuttuu välistä miljoonia vuosia?

9. Monikerrosfossiilit ja muut mysteerit 15 min Miten ”miljoonia vuosia” läpäisevä fossiili voi syntyä? Miksi kaikilla kansoilla on perimätietona vedenpaisumuskertomus? Voiko hiiva säilyä elinkelpoisena miljoonia vuosia? Mistä meripihka on saanut alkunsa?

10. Dinosaurusten pehmytkudokset 15 min Kuinka vanhoja dinosaurusten pehmytkudokset voivat olla? Onko Nooan arkki ollut teknisesti mahdollinen? Mistä vedenpaisumuksen vesi tuli? Mikä on water gap eli veden murtama aukko maakerrostumissa?

Ei suomenkielistä tekstitystä.

– Elokuvan kesto 2h 19 minuuttia

– Kuvasuhde 16:9 (Laajakuva)

ALV-prosentti
24,00 %
Julkaisuvuosi
2021