Elämän leipä – Ruokaohjeita ja tarinoita maailmalta (Karin Achtelstetter (toim.), Miriam Reidy Prost)

Ruokaohjeita ja tarinoita maailmalta.

10,00

tuotetunnus (SKU) KK-11327 Osasto:

Hyvästä ruoasta iloitaan. Se kuuluu ihmisten arkeen ja elämänrytmiin kaikkialla maailmassa. Tämä ruokakirja kutsuu Sinut nauttimaan maukkaasta ruoasta ja jakamaan ateriahetkiä 22 eri maassa asuvien ihmisten kanssa.

Elämän leipä sisältää yli sata ruokaohjetta sekä ruokarukouksia ja ruokiin liittyviä kertomuksia muun muassa Angolasta ja Etiopiasta, Nepalista ja Intiasta, Perusta ja Guatemalasta. Tarinoissa heijastuvat vahvasti eri kulttuurien arvot ja uskomukset. Kristityillä, muslimeilla, hinduilla ja buddhalaisilla on kaikilla omia ruokiin liittyviä tapojaan.

Elämän leipä -kirja kertoo sanoin ja kuvin myös siitä, kuinka ruokaa eri maissa tuotetaan ja kuinka niissä on sopeuduttu ruokapulan ja ilmastonmuutoksen aiheuttamiin ongelmiin. Teoksessa esitellään myös muun muassa lapsen syntymään, häihin ja hautajaisiin liittyviä ruokaperinteitä sekä tavallisten arkipäivien ruokahetkiä.

Kirjan on koonnut Luterilainen maailmanliitto. Sen tarinat ja valokuvat ovat maista, joissa LML toimii. Teoksen suomenkielinen versio on Suomen Lähetysseuran ja Kirkon Ulkomaanavun yhteisjulkaisu. Kirjan ovat kääntäneet Paula Karlsson ja Heli von Bruun.

Tekijä
Karin Achtelstetter (toim.), Miriam Reidy Prost
ISBN
9789516243804
ALV-prosentti
10,00 %
Julkaisuvuosi
2009
Sivumäärä
159
Sidonta
Sidottu, kovakantinen