Elämä kertoo nerokkaasta ennakoinnista ja viisaasta suunnittelusta (Luominen)

18,90

tuotetunnus (SKU) KK-63429 Osasto:

Elämä kertoo nerokkaasta ennakoinnista ja viisaasta suunnittelusta

Matti Junnilan (ELT, ETL) vapaa käännös ja tiivistelmä Marcos Eberlinin kirjasta Foresight, Discovery Institute Press, 2019 (171 sivua)

Foresight-kirjan takannen suositukset:

”Erinomainen, valaiseva ja mestarillinen” (Rodinei Augusti, kemian professori, Minais Gerais´n valtion yliopisto, Brasilia)

”Olen iloinen saadessani suositella tätä kirjaa” (Sir John B. Gurdon, fysiologian ja lääketieteen Nobel 2012)

”Jaammepa Eberlinin lähestymistavan taikka emme, nyt on kertakaikkisesti paljastumassa, että luonto on yhä täynnä salaisuuksia, jotka pakottavat meidät nöyriksi.” (Gerhard Ertl, kemian Nobel 2007)

Kirjasta opit esimerkiksi miten hyppivät hyönteiset käyttävät oikeita hammaspyöriä ja millaista nerokasta teknologiaa on katkaravun tyrmäysiskun takana. Tutustut lihansyöjäkasvien outoon maailmaan ja linnun silmän mikroskooppiseen proteiinikoneeseen, joka kvantti-ilmiöitä hyödyntäen vaikuttaa toimivan GPS:n tavoin. Liity maineikkaan brasilialaisen tiedemiehen Marcos Eberlinin seuraan hänen paljastaessaan joukon taidokkaita teknisiä ratkaisuja kemian ja biologian suurimpiin haasteisiin, ratkaisuja, jotka osoittavat poispäin sokeasta evoluutiosta – ennakointiin (engl. Foresight; alkuperäisen kirjan nimi) – ominaisuuteen, joka voidaan liittää ainoastaan mieleen. (DiscoveryInstitutePress.com/foresight)

MARCOS N. EBERLIN on Brasilian tiedeakatemian jäsen. Hänellä on kemian tohtorintutkinto Campinasin yliopistosta. Hän perusti Thompson Mass Spectrometry -laboratorion suorittaessaan tohtorintutkinnon jälkeistä työtä Purduessa. Siitä tuli hyvin arvostettu laitos, jossa ohjattiin noin 200 opiskelijan gradu- tai väitöskirjatyötä. Nämä opiskelijat toimivat nyt tutkijoina tai professoreina ympäri maailmaa. Eberlin on International Mass Spectrometry Foundationin entinen puheenjohtaja ja tunnustetun Thompson-mitalin voittaja vuodelta 2016. Hän on julkaissut lähes tuhat tieteellistä artikkelia ja hänet tunnetaankin maailmanlaajuisesti yhtenä kaikkein tuotteliaimmista massaspekrometrian tutkijoista.

Tekijä
Luominen
ISBN
9789526922980
ALV-prosentti
10,00 %
Julkaisuvuosi
2022