Autolla Nepaliin DVD

Timo Peltokankaan ohjaama eeppinen road trip -kuvaus kertoo rohkaisevan tarinan unelmista ja niiden toteuttamisesta.

20,00 5,90

tuotetunnus (SKU) KK-57863 (Tuote)Osastot: , , ,

Timo Peltokankaan ohjaama eeppinen road trip -kuvaus kertoo rohkaisevan tarinan unelmista ja niiden toteuttamisesta. Elokuvassa esiintyvät myös televisiosta tutut Madventuresin Riku ja Arman Alizad sekä Musta Barbaari ja Mika Poutala.

Juholla on unelma oikeudenmukaisemmasta maailmasta. Tehdessään töitä Aasiassa erityisesti kastittomien huonot olot Nepalissa ovat jääneet hänen mieleensä. Juho haluaa löytää tavan auttaa heitä. Unelmasta kasvaa suurempi, kun Juhon ystävät liittyvät mukaan projektiin ja he lähtevät pakettiautolla matkalle Nepaliin tavoitteenaan saada huomiota kastittomien oloille ja erityisesti paikalliselle naisten turvakodille. Matka ei olekaan niin helppo kuin he aluksi luulivat, vaan matkan varrella he kohtaavat yllättäviä vastoinkäymisiä aina vaarallisista vuoristoteistä terrorismin uhkaan. Onnistuuko poikien auttaa turvakodin naisia, vai onko tie helvettiin päällystetty hyvillä aikomuksilla?

Autolla Nepaliin -tarina alkoi jo vuonna 2012, kun yrittäjä, mediamies ja moniosaaja Juho Leppänen otti yhteyttä Fidaan ja kertoi ainutlaatuisen ideansa.

Nepalin kastittomien auttamiseksi haluttiin ostaa nepalilaisesta tyttöjen turvakodista koruja, jotka tuotaisiin myyntiin Suomeen. Lisäksi matkan tuomasta näkyvyydestä haluttiin ohjata mainostuottoja Fidan Nepalin-työlle. Toteutustapa oli huikea: 20 000 kilometrin matka Suomesta Nepaliin ja takaisin – pakettiautolla!

Ei kestänyt aikaakaan kun Tampereen Autolla Nepaliin -tiimi oli järjestäytynyt. Unelmaan syttyi joukko osaavia nuoria. Tekijöiksi löytyi talkoopohjalta useita media- ja markkinointialan osaajia.

Tiimiläiset perustivat Autolla Nepaliin Oy:n, jonka kautta joukko yrityksiä lähti tukemaan projektia ostamalla mainostilaa.

Pian alkoi eeppinen ajomatka läpi vuoristojen. Pakettiauton matkaa seurasivat valtakunnan päämediat, ja tapahtumien käänteitä jännitti yli kymmenen tuhatta seuraajaa sosiaalisessa mediassa. Matkalta selvittiin onneksi ehjinä kotiin hurjista tilanteista huolimatta.

Nuorten omatoiminen hyväntekeväisyystempaus tuotti jo ennen elokuvalippujen tuottoja Nepalin lasten hyväksi mahtavan potin, noin 61 000 euroa. Suomesta Fidan työhön kanavoitui noin 16 000 euroa, ja loput summasta kertyi nepalilaisten omasta aktiivisuudesta.

Autolla Nepaliin -tempauksen tavoitteena on synnyttää kansanliike hyvän tekemisen puolesta. Unelma on alkanut muuttua todeksi.

Tekstitys: englanti, ruotsi, kiina, venäjä, espanja, saksa

ISBN
6430057320044
ALV-prosentti
24,00 %
Julkaisuvuosi
2015
Formaatti
dvd