Antakaa minun elää (Bernand Nathanson)

21,00 5,00

tuotetunnus (SKU) KK-4506 (Tuote)Osastot: ,

Biotekniikka mahdollistanee ihmisen kloonauksen ja sukusolujen perimän muuttamisen. Lainsäädäntö muotoillaan jatkuvasti biotekniikan käyttömahdollisuuksien mukaiseksi. Ihmisalkioiden ja sikiöiden tutkimus- ja hyötykäyttö on alkanut maailmanlaajuisesti. Eettiset kysymykset ovat siis polttavan ajankohtaisia.

Humanistit julistavat kaiken sallimista, kunhan eivät kehittyneemmät oliot vahingoitu – näihin luetaan toistaiseksi myös aikuiset ihmiset. Hyötyoppi kuitenkin sulkee pois muuttumattomia arvoja ja sen seurauksena kylmästi myös juutalaiskristillisen maailmankatsomuksen.

Lääkäri Bernard Nathanson puolsi nuoruudessaan Yhdysvaltain aborttilain liberaalisempaa säädäntöä. Hän suoritti itse tuhansia abortteja. Lääketieteen kehitys kuitenkin avasi hänelle ikkunan kohdun sisään, ja hän ymmärsi, että kyseessä on ihmiselämän lopettaminen. Vasta tämän jälkeen maallistunut juutalainen gynekologi kypsyi käsittämään asiaan liittyvän kristillisen näkökulman, kuten hän korostaa kirjansa lopussa.

Nathansonin elämänkertomuksen kehyksenä on suomalaislääkärin Pekka Reinikaisen esipuhe ja sen lisäksi analyysi Suomen aborttitilanteesta.

Tekijä
Bernand Nathanson
ISBN
9789515850560
ALV-prosentti
10,00 %