Abrahamin lapset -Kolmen uskonnon yhteiset juuret

Tämä kirja haastaa pohtimaan, mikä eri tavoin uskovia yhdistää ja
mikä erottaa.

5,00

tuotetunnus (SKU) KK-7544 Osasto:

Kolmen uskonnon yhteiset juuret.

Tämän kirjan lähtökohtana on ajatus siitä, että niin kutsutuista kirjanuskonnoista, eli juutalaisuudesta, kristinuskosta ja islamista, löytyy paljon yhteisiä elementtejä, kertomuksia ja henkilöitä.

Aineisto rakentuu kertomusten varaan. Niiden kautta voidaan samanaikaisesti työstää monta eri asiaa: tutustua eri uskontojen pyhiin kirjoihin, tutustua uskontojen yhteisiin elementteihin, perehtyä kertomusten henkilöihin ja heidän elämäntilanteisiinsa.

Työskentely yhteisten kertomusten parissa voi luoda ymmärtämystä ja arvostusta toisia uskontoja kohtaan. Kirja haastaa sekä lapsia, nuoria että aikuisia pohtimaan, mikä meitä eri tavoin uskovia yhdistää ja mikä meitä erottaa.

Yhteisiin juuriin tutustuminen ei tarkoita oman uskonnollisen identiteetin hämärtymistä eikä uskontojen sekoittamista keskenään. Pikemminkin päinvastoin: se voi vahvistaa tuntemusta omasta uskonnosta ja tukea omaa uskonnollista identiteettiä.

Kirjaa voidaan käyttää uskonnonopetuksen lisäaineistona ja opettajan työvälineenä. Se soveltuu käytettäväksi eri luokka-asteilla. Kirjaa voidaan käyttää koulujen lisäksi myös kodeissa, raamattupiireissä, bibliodraamaryhmissä, keskustelupiireissä, uskontodialogiryhmissä ja nuortenilloissa.

Ruotsinkielisen alkuteoksen Samma rötter – Abrahams barn i tre religioner on suomentanut Mirja Sevón.

EAN
9789516243279
ALV-prosentti
10,00 %
Julkaisuvuosi
2008
Sivumäärä
195
Formaatti
nidottu, pehmeäkantinen